Constanţa: Experţii tind să creadă în nevinovăţia lui Giani Deli-Iorga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a recunoscut că i-a asasinat pe soţii Garoafă, socrii celui mai bun prieten al său, îşi asumă cu îndârjire comiterea crimelor. Giani are antecedente psihiatrice, ceea ce i-a determinat pe anchetatori să îl supună la noi examene.

Membrii comisiei de expertizare psihologică şi psihiatrică a criminalului de la Cernavodă, Giani Deli-Iorga (30 de ani), şi-au format propriile păreri cu privire la comiterea crimelor ce au îngrozit o ţară întreagă.

Giani Deli-Iorga a fost supus unor analize medicale complexe


Giani Deli-Iorga va fi internat pentru examen neurologic

La data de 3 ianuarie, în oraşul Cernavodă, tragedia familiei Garoafă a şocat prin coincidenţele greu de explicat: fiica lui Petre şi Elena Garoafă, Gabriela (21 de ani), a fost târâtă şi înecată în Dunăre de soţul ei, Bogdan Mitu (29 de ani), sub ochii fratelui ei adoptiv, George Vasilniuc (14 ani), copilul crescut de soţii Garoafă. Bogdan Mitu se arunca apoi în Dunăre, iar anchetatorii nu ştiu nici la ora actuală dacă el s-a sinucis sau a ieşit la mal, fără să fie văzut. În aceeaşi seară aveau să fie descoperiţi asasinaţi părinţii Gabrielei, înjunghiaţi cu bestialitate de câte 30 de ori. Cadavrele lor au fost descoperite ascunse în şifonier şi sub pat.

„Măi, tu eşti nevinovat“

Giani Deli-Iorga, prietenul cel mai bun al lui Bogdan, avea să fie cel care a recunoscut comiterea crimelor. El îşi menţine depoziţia ferm, neîncercând nicio clipă să declare altceva.

Expertiza psihiatrică a criminalului de la Cernavodă, gata după o săptămână


Mama lui Giani Deli-Iorga, audiată la Serviciul de Medicină Legală Constanţa

Surprinşi de acest aspect au fost şi membrii comisiei de la expertizare, care l-au chestionat pe Giani timp de o săptămână la clinica de la Palazu Mare. După ce i-au stabilit profilul unui ins extrem de stăpân pe sine şi foarte calm, specialiştii tind să creadă că Giani este nevinovat în asasinarea inexplicabil de brutală a soţilor Garoafă. Pentru a-i testa reacţia, ei i-au şi comunicat acest lucru tânărului Deli-Iorga. „Noi îi mai spuneam: «Măi, tu eşti nevinovat». Dar el o ţinea întruna că nu-i adevărat, că el a comis crimele“, a dezvăluit medicul legist Mihai Onciu, şeful comisiei de expertiză.

Giani Deli-Iorga este dispus să înfunde puşcăria pentru ani grei. În instanţă, în timp ce avocata sa încerca să-i convingă pe magistraţi că este nevinovat şi să îl lase să fie judecat în stare de libertate, el repeta cu obstinaţie: „Eu am comis crima!“.

Citiţi mai multe despre contradicţiile din acest caz în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite