UPDATE Directorul Domenii Portuare, Eugen Bogatu, a fost arestat 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa a fost reţinut de procurorii DNA. Numele lui Eugen Bogatu apare în dosarul UCM Reşiţa, în care este cercetat şi senatorul Mircea Banias.

UPDATE ora 19.00 Eugen Bogatu a fost arestat de magistraţii bucureşteni pentru 29 de zile, a anunţat în urmă cu câteva minute Antena 3. Bogatu urmează să fie încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei. El este acuzat de favorizarea infractorului.

Cât de bogat e Bogatu?

UPDATE
Bogatu a împrumutat în ultimii cinci ani peste 1.000.000 de lei, 200.000 de euro şi 800.000 de dolari de la Adolf Bâclea, un cunoscut armator care vrea să-şi construiască propria flotă, dar şi de la alţi doi oameni de afaceri.

Potrivit declaraţiei de avere completată în luna septembrie a anului 2010, Eugen Bogatu deţine nouă terenuri intravilane în Băile Tuşnad, Eforie Sud, Năvodari şi Murighiol, dar şi un teren agricol în Babadag. Din aceeaşi declaraţie reiese că Bogatu are opt locuinţe în Constanţa, Bucureşti, Sinaia şi Eforie Nord, patru dintre ele fiind achiziţionate în anul 2009. Directorul din cadrul APC este coproprietar al tututor bunurilor imobile. Bogatu are pe numele său cinci conturi în lei şi valută, iar alte opt conturi sunt deschise pe numele membrilor familie sale.

UPDATE Procurorii şi poliţiştii au efectuat ieri percheziţii în Portul Sud Agigea, la două dintre societăţile la care Bogatu este acţionar sau asociat. Procurorii DNA au ridicat mai multe documente din sediile celor două firme.

Constanţa: Percheziţii în portul Sud Agigea, în dosarul în care este acuzat şi Mircea Banias

Eugen Bogatu a fost reţinut sub aspectul săvârşirii de favorizarea a infractorului în cazul UCM Reşiţa. În dosarul rambursărilor ilegale  de TVA apare şi numele lui Ioan Bălan, directorul Administraţiei Porturilor Constanţa, dar şi a senatorului Mircea Banias, senatorul PDL de Constanţa.

Constanţa: UPDATE Senatorul Mircea Banias, acuzat de favorizarea infractorului. Vezi aici ce spune Banias!


Citeşte şi Constanţa: Senatorul PDL Mircea Banias, interceptat într-un dosar de fraudă

Vom reveni cu detalii!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite