Constanţa: Beinur se laudă că l-a ajutat pe Becali să păstreze Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În stenogramele din dosar apare o convorbire telefonică în care interlopul Beinur Nuredin spune că a intervenit pentru ca Gigi Becali să nu piardă echipa roş - albastră. Rechizitoriul procurororilor conţine discuţii în care Beinur se laudă cu faima şi faptele sale, indică oameni de afaceri pe care i-a sprijinit şi îl acuză pe naşul său, Nicu Gheară, că s-a ridicat pe spatele lui.

Nouă persoane în frunte cu Beinur Nuredin, rechinul litoralului, au fost trimise în judecată ieri de procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mai citiţi şi: Beinur şi Niţoi, trimişi în judecată

Constanţa: Cristinel Niţoi, poliţistul din clanul Beinur, amendat pentru parcare ilegală

Interlopul constănţean Nuredin Beinur, candidat la eliberare

Este vorbe despre Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop, Valentin Popa, poliţistul Cristinel Niţoi (cercetat în stare de libertate), Emanoil Hanganu, Petre Cantranjev sunt acuzaţi de nenumărate infracţiuni, de la şantaj, evaziune fiscală, delapidare, până la sechestrare de persoane.

Beinur, reţinut

Beinur este după gratii încă din octombrie şi a refuzat să coopereze cu procurorii, susţinând că este victima unei conspiraţii a serviciilor secrete.

„S-a prevalat de dreptul de a nu da nicio declaraţie, iar cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală a relatat că a fost reţinut şi este cercetat în stare de arest preventiv ca urmare a răzbunării venite din partea unor persoane din cadrul SRI, SIE, a unor judecători şi procurori, dar şi a unor personalităţi din lumea fotbalului", au arătat anchetatorii.

„Am rămas singur pe stradă"
Interceptările în dosar arată un Beinur care s-a impus prin forţă şi care suferea că este în umbra naşului său, Nicu Gheară, şi a altora pe care i-a sprijinit, dar care nu o recunoşteau:

Rândunica: Deci tu trebuie să-ţi iei o poziţie în care Beinur este el unicul. Unicul. Nu singurul. Adică Beinur are el în spatele lui, dau un exemplu acuma, şi mie nu mi-ar fi ruşine de statutul asta. Înţelegi? Nu mi-ar fi ruşine cu tine.
Beinur: Da, mă, ai dreptate perfect. Eşti nebun?
Rândunica: Înţelegi? Adică eu nu mai îmi doresc tu să fii perceput că astăzi eşti cu G, astăzi eşti cu Gi şi poimâine eşti cu cutare. Nu, eu vreau să fii perceput...
Beinur: Cum eram perceput acum 20 de ani.
Rândunica: Nu, mă! Cum erai acum 6, 7 ani!
Beinur: 7 ani. Când am rămas eu singur pe stradă.
Rândunica: Cand nu mai ştia care dintre ei să vină să fie ei lângă tine!
Beinur îi povesteşe interlocutorului său cum şi-a clădit Nicu Gheară averea pe spatele său:
Beinur: Asta e singurul naş care a luat de la fin, mânca-ţi-aş gura ta!
Rândunica: Da, nene, da, da, da. Ce dreacu!
Beinur: Hai, mă, ce dracu? Păi lua ăsta ceva, pupa asta ceva la mare fără mine? Ăsta făcea plaja la Eforie Nord înainte. Păi vii şi tu de ani de zile pe la fratele tău, la cumătrul tău pe la mare. L-ai văzut tu vreodată pe ăsta pe la Neptun?
Beinur se laudă că Gigi Becali i-a cerut ajutorul ca să nu piardă echipa Steaua care, conform celor relatate de interlop, urma să fie preluată prin neprezentarea sa la o întrunire a acţionarilor:
Beinur: Ştii de ce i-am spus chestia aia ieri cu Steaua? Bă, să moară mă-sa, bă dacă n-am stat să-l îmbăt pe asta toată noaptea... că deja trimitea... băi! Tu nu ştii o chestie! Nu era pusă de nea V, era pusă de G. Ai înţeles? De ăla bătrânul, măi.... De ta-su lu' ăştia.
Rândunica: Da.
Beinur: Domne, faceţi aşa, faceţi aşa. Ziarişti, televiziune, poliţie, totul e pregătit. Ai înţeles? Dacă aţi încercuit stadionul şi ăsta nu intră în stadion noi facem adunarea generală cu acţionarii, băi el era minoritar, mânca-ţi-aş gura ta! Înţelegi ce zic?
Rândunica: Da, da.
Beinur: Începea şedinţa la 10, 10 jumăte, pac se începea la cutare, uitaţi televiziunea a început şedinţa, G.B. nu s-a prezentat! Gata, treceţi acţiunile minoritarul, poc. Făceau acţiona... Cum se face, mă, la acţionariate de-astea.
Rândunica: Da.
Beinur: Ăştia supuneau la vot preşedintele comisiei, ai înţeles? Poc aşa. Gata. A cui e ? A lu' George P (n.r - George Becali îi acuza în 2004 pe fraţii Păunescu că vor să-i ia clubul Steaua ) e acum S. Ai înţeles?
Rândunica: Corect.
Beinur: Aia a fost ziua. Şi asta dacă nu intra pe urma se judecă. Tu ştii cum sunt astea? Eroare în judecată. Se judeca pana p... mea. Iar aştia puneau piciorul în S.
Rândunica: Da, da.
Beinur: Ai înţeles? Ascultă pe fratele tău. Că asta se întâmplă. A venit omul disperat. Oamenii aveau pregătit totul. Cine p... mea era G.B atuncia, mă? Bă, vorbesc de acum 12 ani!

Poliţistul-patron

Beinur a fost sprijinit să domine litoralul de comisarul Cristinel Niţoi, adjunctul Poliţiei Neptun. El tergiversa plângerile depuse la adresa oamenilor interlopului, îi ameninţa duşmanii sau îi sancţiona la comanda lui Beinur.

Poliţistul avea şi o afacere: reprezenta interesele firmei de pază BRONEC, îl suna pe administrator să-i ceară să sancţioneze angajaţii, lua bani în numele firmei, avea acces la conturi, recupera datorii şi intermedia contracte de pază între cei care erau jefuiţi şi firmă.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite