Constanţa: Beinur şi Niţoi, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beinur Nuredin este cercetat pentru şantaj, ameninţare şi evaziune fiscală
Beinur Nuredin este cercetat pentru şantaj, ameninţare şi evaziune fiscală

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Beinur Nuredin. Adjunctul Poliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi, va fi judecat în libertate.

Beinur Nuredin este judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la şantaj în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Interlopul constănţean Nuredin Beinur, candidat la eliberare

Erchin Nuredin va fi judecat pentru şantaj în formă continuată şi patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Complicii lor: Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop şi Valentin Popa vor fi judecaţi în stare de arest pentru şantaj, complicitate la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Constanţa: Cristinel Niţoi, poliţistul din clanul Beinur, amendat pentru parcare ilegală

Adjunctul comandantului Poliţiei Neptun, comisarul şef Cristinel Niţoi şi Emanoil Hanganu vor fi judecaţi în libertate pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului şi conflict de interese, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în declaraţii. Petre Contranjev va răspunde numai pentru deţinere de arme neletale.

Cristinel Niţoi

Constatările anchetatorilor

Probele administrate de anchetatori au relevat că inculpaţii, începând cu anul 2000, percepeau taxe de protecţie (valoarea acestora ridicându-se la câteva mii de euro pe an) de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că vor putea derula în linişte activităţi comerciale  pe litoral. Victimele (semnatarele unor plângeri penale depuse la poliţie) erau descurajate în demersurile lor de soluţiile de netrimitere în judecată dispuse de sau prin intermediul acţiunilor întreprinse de  inculpatul Cristinel Niţoi (ofiţer de poliţie judiciară), inculpaţii reuşind să stopeze cercetările în cauzele  respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului. Niţoi urmărea favorizarea membrilor familiei lui Beinur, folosindu-se de autoritatea pe care o avea asupra celorlalţi poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Neptun, mai ales în perioadele în care era împuternicit la conducerea acesteia.

Pentru a-şi pune în aplicare planurile, inculpaţii recurgeau la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, precum şi a martorilor, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice sau distrugeri de bunuri cu scopul intimidării.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

Cristinel Niţoi a fost arestat în octombrie
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite