Constanţa: Bărbatul schilodit de Anastasia Tănase are nevoie de proteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Chioaru cere pedepsirea tinerei care l-a lăsat infirm
Gheorghe Chioaru cere pedepsirea tinerei care l-a lăsat infirm

Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din România este în aceste zile la Viena, unde i se va pune o proteză în locul piciorului amputat din cauza accidentului petrecut anul trecut.

Chioaru (72 de ani) a fost accidentat la 24 august, pe scările Teatrului Fantasio Constanţa de Simona Anastasia Tănase (19 ani), aflată la volanul unui BMW X6. Tânăra a intrat în intersecţie pe culoarea roşu a semaforului şi a lovit o altă maşină de teren condusă Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa.

În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, zdrobindu-i piciorul lui Gheorghe Chioaru. Medicii constănţeni au încercat să-i salveze piciorul, dar nu au fost şanse.

Gheorghe Chioaru, pensionarul schilodit de Anastasia Tănase, s-a întors la muncă

Acum, Chioaru a apelat la serviciile medicilor de la Viena pentru o proteză la piciorul stâng, a cărei valoare se ridică la 15.000 de euro, sumă suportată de o fundaţie.

Nemulţumire

Între timp, preşedintele Federaţiei Omenia îşi continuă activitatea, chiar dacă se simte puţin slăbit. „Lucrez nouă ore pe zi - înainte lucram 10 ore pe zi, şi mă simt un picuţ slăbit. Sper să îmi revin cât mai repede“, spune Chioaru. El este de părere că dosarul său este tărăgănat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. „Familia fetei nu m-a mai contactat, iar eu rămân neclintit în hotărârea de a cere un milion de euro drept despăgubire, cu toate că legea prevede, în astfel de traume, despăgubiri de peste 3 milioane de euro“, a spus Chioaru.

Victima accidentului provocat de Anastasia Tănase a rămas fără picior

Săptămâna viitoare este programată să înceapă expertiza tehnică cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul. „Eu voi avea un expert de la Bucureşti, unul va fi din partea procurorilor de la Constanţa, iar doi din partea celor ale căror maşini au fost implicate în accident. Mi se pare însă suspect faptul că nu a început la scurt timp după accident. Procurorul de caz, Matei Dragomir, mi-a spus că ar fi trebuit să fie realizată în decembrie, şi deja suntem spre sfârşitul lui martie, şi mereu apar martori noi în dosar“, susţine Chioaru.

Victima spune că la aproape 7 luni de la accident, poliţia care a întocmit dosarul nu i-a luat nicio declaraţie. Ştie însă că la dosar există o constatare a poliţiei cum că BMW-ul X6 ar fi intrat pe culoarea roşie a semaforului în intersecţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite