Gheorghe Chioaru, pensionarul schilodit de o piţipoancă, s-a întors la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Chioaru cere pedepsirea tinerei care l-a lăsat infirm
Gheorghe Chioaru cere pedepsirea tinerei care l-a lăsat infirm

La 71 de ani, Chioaru învaţă din nou să meargă şi îşi sfidează handicapul făcând sport şi mergând din nou la serviciu. Bătrânul a rămas infirm după ce a fost accidentat, în august, pe trotuar, de Anastasia Tănase, fiica unui comisar al Gărzii Financiare Constanţa.

Povestea preşedintelui CAR Omenia, Gheorghe Chioaru, poate fi o lecţie de viaţă pentru oricine. Cu toate că a ramas fără un picior la vârsta când el ar trebui să-şi înveţe nepoţelele să meargă, acesta a reuşit să treacă peste accident şi s-a decis să-şi continue viaţa alături de pensionarii care i-au fost alături în timpul celor cinci operaţii care au avut un final tragic: amputarea piciorului stâng! „Abia am aşteptat să le fiu din nou alături prietenilor mei, pensionarii, pentru că au mare nevoie de mine, săracii. De fiecare dată când mă văd, se uită la mine de parcă îl văd pe Mesia", mărturiseşte Chioaru.

Face 20 de flotări într-un picior

Accidentul nu l-a dărâmat psihic, ba dimpotrivă, şi-a propus planuri mari pentru bătrânii pe care îi are în „custodie", şi-a reorganizat apartamentul astfel încât să se poată descurca şi de unul singur, nu doar cu ajutorul soţiei şi, mai mult, s-a reapucat de sport! În fiecare dimineaţă, după ce îşi schimbă bandajele de la picior, bătrânul face gimnastică, şi nu se abate niciodată de la o serie de 20 de flotări, asta deşi durerile din bontul piciorului amputat încă îl macină. Prin apartamentul cochet din Rahova, acesta se deplasează încă greoi, ajutat de un cadru, dar în maximum o lună va putea călca şi cu piciorul stâng, pentru că, o fundaţie de binefacere din Capitală, impresionată de cazul lui, a decis să-i doneze 15.000 de euro, contravaloarea unei proteze.  

Accidentul s-a produs în luna august

Accidentul s-a produs în luna august în faţa teatrului Fantasio
Viata bărbatului s-a schimbat la 180 de grade dupa ce a fost lăsat invalid de Anastasia Soare, o fata de bani gata din Constanţa care i-a zdrobit cu bolidul său piciorul stang. Nu se gândeşte nicio clipă să accepte bani pentru a renunţa la procese. În luna decembrie are prima înfăţişare şi este decis să o bage la puşcărie pe Anastasia Soare, fiica unui comisar de la Garda Financiară din Constanţa, care în urmă cu mai bine de două luni a provocat un accident rutier în care el i-a căzut victimă.

Ancheta stă într-un act

Cercetările în acest caz sunt coordonate de procurorul Matei Dragomir din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. „Anastasia Tănase şi Florentina Dicu sunt cercetate pentru vătămare corporală din culpă. Conducătorii auto şi trei dintre martori au fost audiaţi. S-a dispus prin ordonanţă examinarea victimei de către reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» dar până în momentul de faţă nu s-a primit raportul de constatare medicol legală“, a declarat Matei Dragomir, procurorul de caz. Magistratul a afirmat că nu a cerut până la acest moment o expertiză tehnico - ştiinţifică care să arate cum s-a produs accidentul şi din vina cui. „În momentul în care voi cere o astfel de expetiză, specialistul trebuie să aibă la dispoziţie tot probabatoriul, inclusiv actul medico- legal şi declaraţiile martorilor. De aceea acest raport va fi printre ultimele acte pe care le voi cere“, a mai afirmat procurorul.

Anastasia Tănase la volanul bolidului său

Anastasia Tănase la volanul bolidului său
În schimb, familiile celor două şoferiţe au fost avertizate că ar fi cazul, dacă doresc, să-şi angajeze un expert parte care să-şi exprime opinia de specialitate la proces.
Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa la trei zile de la producerea accidentului.

Citiţi şi:

Victima accidentului provocat de Anastasia Tănase a rămas fără picior

Amica lui Radu Mazăre Jr., Anastasia Tănase, poate conduce liniştită pe şosele

Piţipoanca lui Mazăre jr a schilodit un bătrân. Victima a intrat în a doua operaţie

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite