Constanţa: Prima Casă obţinută prin înşelătorie bancară este scoasă la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Finanţelor Publice Murfatlar scoate la licitaţie casa Georgianei Răduţ cu preţul de pornire 30.000 euro (124.000 lei).  Locuinţa, parter şi mansardă, a fost cumpărată cu 60.000 de euro în toamna anului trecut prin programul „Prima Casă“ iar executarea silită este o premieră pe ţară.

Casa spălătoresei Georgiana Răduţ va fi scoasă la licitaţie de Administraţia Finanţelor Publice Murfatlar. Este primul caz de executare silită, la nivel de ţară, ce priveşte o locuinţă achiziţionată prin programul „Prima Casă“. Iniţial inspectorii finanţelor au încercat să identifice dacă Georgiana are şi alte bunuri pe numele ei. Cum tânăra nu are nimic, nici măcar o carte de muncă, paguba statului va fi „acoperită“ din vânzarea locuinţei, parter şi mansardă, cu un teren de 250 metri pătraţi, situată în Poarta Albă. Licitaţia este planificată pentru data de 7 iunie a.c. la sediul administraţiei.

„Prima casă", luată printr-o firmă-fantomă

Ţeapă de 30.000 de euro


Chiar dacă în urma licitaţiei se va găsi cineva să achite preţul de pornire de 30.000 de euro statul, prin fondul de garantare, va înregistra o pagubă în acelaşi cuantum. Asta pentru că programul „Prima Casă“ este garantat de stat, iar statul a despăgubit banca cu toată suma, 60.000 de euro, în momentul în care Gerogiana nu a mai plătit ratele, în ciuda faptului că acest împrumut a fost acordat pe baza unei adeverinţe de venit false.

AFLAŢI DIN ADEVĂRUL DE SEARĂ CARE SUNT ETAPELE LICITAŢIEI ŞI LA CE PREŢ VA AJUNGE IMOBILUL CU FIECARE LICITAŢIE ÎN CARE NU ESTE ADJUDECATĂ!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite