„Prima casă“, luată printr-o firmă-fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana Răduţ, tânăra care urmează să fie executată silit pentru că nu şi-a achitat ratele la creditul pentru locuinţă, apare în acte ca angajată a unei societăţi fără activitate. Poliţia şi Parchetul au început o anchetă prin care se va afla cine a falsificat documentaţia prin intermediul căreia a fost obţinut un credit bancar de 57.000 de euro.

Georgiana Răduţ (25 de ani), angajată la o spălătorie auto din localitatea constănţeană Ovidiu, a obţinut o adeverinţă de venit de la o societate fără activitate. „Potrivit evidenţelor noastre, Georgiana Răduţ nu are niciun venit. Nu a depus nicio fişă fiscală şi niciun angajator nu a plătit dările fiscale pentru ea", a precizat directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Huţucă.

Constanţa: Creditul pentru „Prima Casă“, accesat printr-o firmă fantomă

Cum a reuşit o spălătoreasă cu un salariu de 6 milioane de lei vechi să ia credit pentru "Prima Casă"

Acesta susţine că tânăra a obţinut un împrumut de 57.000 de euro pe baza unei adeverinţe de venit eliberate de SC Milcrist Transport SRL din Ovidiu. Conform actului respectiv, femeia era angajată pe postul de coordonator trafic.

Administratorul zilier

Firma Milcrist nu funcţionează la sediul declarat, nu a depus niciun fel de fişe fiscale, iar administratorii societăţii au fost schimbaţi pe bandă rulantă-trei în şase luni. Societatea este administrată de Cristian Fulger, care a preluat-o de la Tudor Bălan, care, la rândul lui, a primit-o de la Adrian Ştirbu.

Cristian Fulger muncea ieri ca zilier în grădina unei vecine din comuna Lumina. „Mi-a zis o cunoştinţă dacă vreau să preiau o firmă de la unu' Doru. Nu am dat bani, nu nimic. A spus că a făcut nişte greşeli şi de aia vrea să o dea", a spus Fulger.

La adresa presupusei firme de transport, în Ovidiu, este locuinţa unui marinar, Vasile Darabă. Între două voiaje, bărbatul îşi mai rotunjeşte veniturile închiriind o baracă pe care o are în curte şi care e folosită ca spaţiu pentru magazine. „Nu am auzit niciodată de vreo firmă de transport. Eu am avut aici alimentară. Am dat actul de casă doar celor care au făcut contracte de închiriere pentru spaţiul meu", a spus Darabă.

image

Georgiana Răduţ a obţinut o adeverinţă de venit falsă

Statul ia ţeapă

Georgiana nu ar fi putut să obţină, în programul „Prima casă", un credit de 57.000 de euro dacă din raportul de evaluare al băncii nu ar fi rezultat că atât valorează casa. Banca a apreciat, în august 2009, că locuinţa cu trei dormitoare şi două băi valorează 60.000 de euro, iar acum, evaluatorii finanţelor, cu indulgenţă, au stabilit preţul la 30.000 de euro.

Aceasta este suma pe care statul român ar putea să o recupereze prin executare silită. Înainte cu exact o lună ca banca să acorde creditul, pe un site de imobiliare era postat un anunţ prin care casa ce urma să aparţină Georgianei era scoasă la vânzare pentru suma de 35.000 de euro.

„Imobilul nu are canalizare, nu este racordat la energie electrică, iar casa este ridicată pe o structură de lemn cu rigips. Deja a început să fie vandalizată şi să se deterioreze", a spus Emil Mihăilescu, şeful Finanţelor Publice Mufatlar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite