Constanţa: Creditul pentru „Prima Casă“, accesat printr-o firmă fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana Răduţ a fost angajată pe postul de coordonator trafic la SC Milcrist Transport SRL din Ovidiu.

La sesizarea reporterilor „Adevărul de Seară“ Constanţa, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Huţucă, a cerut anchetarea situaţiei spălătoresei Georgiana Răduţ (25 de ani), care urmează să fie executată silit pentru că nu a plătit ratele pentru creditul în valoare de 57.000 de euro. S-au lovit de un caz dificil.

Anchetă internă

„Conform evidenţelor noastre Georgiana Răduţ nu are niciun venit. Nu a depus nicio fişă fiscală şi nici un angajator nu a plătit dările fiscale pentru ea“, a precizat directorul DGFP Constanţa.

„În timpul întocmirii dosarului de executare am luat legătura cu ea şi a spus că nu a contractat nici un credit. Am aflat că a obţinut împrumutul pe baza unei adeverinţe de venit eliberate de SC «Milcrist Transport » SRL din Ovidiu din care reieşea că persoana în cauză este coordonator trafic, probabil pe un salariu bunicel“, a precizat Huţucă.


Veştile proaste nu se opresc aici. Firma este ceea ce se numeşte, în limbaj uzual, „fantomă“ pentru că nu funcţionează la sediul declarat, nu a depus niciun fel de fişe fiscale iar administratorii societăţii au fost schimbaţi pe bandă rulantă: trei în şase luni! Societatea care a emis adeverinţa pentru Georgiana este administrată în prezent de Cristian Fulger care a preluat-o de la Tudor Bălan (ambii din comuna Lumina) care, la rândul său, a luat-o de la un anume Adrian Ştirbu.

Patronul „Habar nu am“

L-am găsit pe Cristian Fulger, patronul pe hârtie al firmei care a angajat-o pe Georgiana, muncind ca zilier în grădina unei vecine din Lumina. Şi-a şters mâinile murdare de pământ ca să ne arate actele societăţii. „Mi-a zis o cunoştinţă dacă vreau să preiau o firmă de la unu’ «Doru».

image

Nu am dat bani, nu nimic. A spus că a făcut nişte greşeli şi de aia vrea să o dea“ a spus Fulger. Au întocmit toate actele la instanţă, de schimbare a statutului şi a acţionariatului însă „Doru“ a uitat să îi predea şi arhiva contabilă a firmei. Bărbatul locuieşte într-o casă bătrânească din Lumina împreună cu mama şi cu tatăl său orb.

image

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite