Constanţa: Angajaţii din Finanţe şi-au încheiat protestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 500 de bugetari au protestat ieri în faţa instituţiilor publice
Peste 500 de bugetari au protestat ieri în faţa instituţiilor publice

Angajaţii din finanţele constănţene au fost primii care s-au alăturat protestului colegilor din Ministerul de Finanţe. Funcţionarii din Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa spun că îşi vor striga sărăcia în fiecare zi.

Ieri, la primele ore ale dimineaţii, aproape 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa erau deja pe scările instituţiei, scandând lozinci împotriva Guvernului.

Două ore mai târziu, alături de ei au venit alte sute de salariaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Trezoreriei, Poliţiei Locale şi serviciilor din Primăria Constanţa, blocând circulaţia la intersecţia străzii IG Duca cu Bulevardul Mamaia.

Constanţa: UPDATE Protestatarii către prefect: „Ieşi afară, javră ordinară!“

„Nu vrem pomana nimănui. Vrem salarii decente pentru munca noastră. Am luat luna aceasta 600 de lei din care nu mai am nici un leu. Am fost aseară la mama mea, care este pensionară, să îmi mai împrumute 100 de lei să am cu ce supravieţui câteva zile. Am colegi, care au copii, şi care au primit doar 400 de lei. E umilitor“, a declarat Sorina David, angajată în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local.

De aceeaşi părere sunt toţi colegii ei din Primăria Constanţa, revoltaţi peste măsură ca urmare a faptului că sporurile lor au fost suspendate încă din luna decembrie a anului trecut. „Am colege de serviciu care au luat şi 400 de lei salariu. Este umilitor“, a mai spus Sorina David.

Pichetarea Prefecturii


După ce au stat alături de salariaţii din Finanţe aproape o jumătate de oră, funcţionarii din primărie, Trezorerie şi Consiliul Judeţean au pornit spre Prefectura Constanţa. Odată ajunşi în faţa clădirii Instituţiei Prefectului, ei au ignorat prezenţa jandarmilor şi au forţat intrarea în instituţie.

Determinarea funcţionarilor publici a fost cu atât mai mare cu cât sporurile lor au fost suspendate ca urmare a unui control efectuat de Curtea de Conturi a României în decembrie 2009, care a declarat veniturile respective ilegale şi i-a obligat pe angajaţi să restituie, retroactiv, banii primiţi.

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa protestează în faţa sediului UPDATE

Ei au continuat scandările împotriva Guvernului şi împotriva reprezentantului său în teritoriul, invitându-l, nu tocmai politicos, afară: „Ieşi afară, javră ordinară!“. Cu toate acestea, protestatarii au fost primiţi de prefect pentru a-şi prezenta nemulţumirile.

Claudiu Palaz le-a spus, de la bun început, că singura lui „putere“ este aceea de a transmite guvernului nemulţumirile lor.

Situaţie concretă

Reprezentantului Guvernului în Teritoriu i-a fost prezentat şi un caz concret de disperare: Constantin Miţe, poliţist comunitar.

„Sunt tatăl a trei copii de vârstă şcolară şi ajung acasă cu un salariu de 390 de lei. Ce să fac mai întâi? Să cumpăr haine, să îi hrănesc, să cumpăr rechizite?“, l-a întrebat Miţe pe prefect. El a mai cerut o echiditanţă salarială, când exemplu colegii din poliţia locală Dobromir, care au salarii de 700 de lei.

Citeşte mai multe în .

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite