Angajaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa protestează în faţa sediului UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii sunt nemulţumiţi de lefurile foarte mici
Salariaţii sunt nemulţumiţi de lefurile foarte mici

Peste 100 de angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa protestează în aceste momente în faţa sediului de pe strada IG Duca, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite.

Oamenii spun că venitul s-a diminuat considerabil şi abia dacă acoperă ratele pe care le au la bănci şi nu le mai ajung banii pentru mâncare şi cheltuielile casei.

Constanţa: Grevă de solidaritate la Serviciul Public de Impozite şi Taxe

În semn de solidaritate

„Bucureștiul a ieșit spontan. Buzăul a ieșit spontan. Este foarte bine că și Constanța a ieșit spontan. Este foarte bine“ le-a spus Vasile Marica, președintele alianței bugetarilor Sedlex finanțe, oamenilor ieșiți în fața sediului Agenției Naționale de Administrare Fiscală din Constanța.  

Oamenii, în semn de solidaritate față de colegii lor de la București, au pus pixul jos, au închis ghișeele, și-au îmbrăcat hainele groase și au ieșit în stradă pentru a protesta. Nemulțumiți de salariile mici, funcționarii publici nu au mai rezistat și susțin la unison că este inadmisibilă o asemenea scădere pentru niște „oameni școliți“.

„Pe lângă faptul că au diminuat extraordinar de mult salariile noastre, nici nu poți să mai avansezi în grad, au blocat. Nu este normal să ne fure în halul ăsta. Noi aducem stimuli pentru stat, ca să îi ia Băsescu?!“, s-a plâns Aura Modi, angajată a Finanțelor din Constanța.

Lucrătorii de la Finanțe au început să scandeze minute în șir: „Jos Guvernul!“, „Unde-s banii noștrii, noi muncim ca proștii“ și „Este munca noastră, și e punga voastră“.

Capătul răbdării

Salariații constănțeni au fost susținuți de liderii sindicali, care au venit prompt în fața sediului. „S-a umplut butoiul de răbdare. Au ieșit în stradă din cauza salariilor mici. Nu este normal ca un economist să câștige 500 - 600 de lei, iar un salariu mediu al angajaților să fie de 700 de lei. Este normal ca atunci când ai pretenții de performanțe profesionale să-ți și răsplătești angajații“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Claudiu Anghel, lider sindical Sedlex finanțe.

La sediul din strada Mamaia, câteva zeci de oameni s-au oprit și ei din lucru, nemulțumiți de faptul că munca lor nu este răsplătită de către stat așa cum ar trebui. Aceștia au povestit cum serviciile de pază și curățenie, care sunt cooptate din exterior, câștigă mai mult decât ei care au studii superioare.

„Am 32 de ani de vechime și studii superioare, nu este posibil așa ceva! Să nu-mi pot plăti nici transportul, nici mâncarea. Acum a venit frigul, a venit toamna, din banii pe care îi primesc pot doar să plătesc întreținerea, și altceva nu. Să nu vă mai spun că am și o rată de plătit, nu știu ce o să mă fac“, a povestit Viorica Gușă. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite