Constanţa: UPDATE Protestatarii către prefect: „Ieşi afară, javră ordinară!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii sunt nemulţumiţi de lefurile foarte mici
Salariaţii sunt nemulţumiţi de lefurile foarte mici

Sindicaliştii constănţeni din Finanţe nu se vor deplasa la Bucureşti pentru a se alătura colegilor care protestează la Ministerul de Finanţe. La această oră, ei se află în faţa Direcţiei de Finanţe şi protestează.

UPDATE ora 15.45 Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa vor înceta acţiunea de protest la ora 16.30. Ei au anunţat că vor petrece noaptea în instituţie, după modelul colegilor din Ministerul de Finanţe.

Funcţionarii publici din primăria Constanţa spun că vor reveni în faţa Prefecturii Constanţa în fiecare zi, până când revendicările lor vor fi soluţionate. Angajaţii din primărie spun că ar fi mulţumiţi şi cu renunţarea la reducerea salarială de 25 la sută.

UPDATE ora 14.00 Sindicaliştii din Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Trezorerie au oprit protestul din faţa Prefecturii. Funcţionarii publcii sunt cei mai înverşunaţi pentru că sporurile le-au fost suspendate din luna decembrie 2009, în urma unei decizii a Curţii de Conturi. „Eu sunt tată a trei copii şi iau un salariu de 390 de lei. ce să fac mai întâi? Cu ce să plătesc întreţinere, cu ce să le iau rechizite, cu ce să îi hrănesc şi să îi îmbrac?“, se întreabă Constantin Miţe, poliţist comunitar.

UPDATE ora 13.15 Administraţia publică locală din Eforie a pus lacătul pe uşă. Angajaţi din tot sistemul bugetar au pornit spre Constanţa, pentru a se alătura manifestanţilor care protestează în faţa Finanţelor şi a Prefecturii.


Funcţionarii publici protestează împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern

UPDATE ora 12.40 La protest participă şi angajaţii Trezoreriei. Cei 500 de bugetarii continuă protestul în faţa Prefecturii.

UPDATE ora 12.15
După ce au cântat imnul naţional, funcţionarii au început să îi strige prefectului „Ieşi afară, javră ordinară“. Prefectul Claudiu - Iorga Palaz i-a invitat pe funcţionari la discuţii, dar s-a lovit de un refuz. Protestatorii îi cer lui Palaz să iasă din Prefectură.

UPDATE ora 12.00
Protestatarii au ajuns la Prefectură şi forţează intrarea în instituţie şi cântă imnul naţional.

UPATE ora 11.40
Cei 500 de funcţionari publici se îndreaptă spre Prefectură, unde continuă protestul. Protestatarii sunt funcţionari ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, ai primăriei şi ai Consiliului Judeţean.



UPDATE ora 11.30
La acest moment 500 de protestatari din cele trei instituţii publice se află în faţa sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Pentru că protestatarii au blocat intersecţia bulevardului Mamaia cu strada I.G. Duca, poliţiştii au închis traficul rutier în zonă. „Intrarea în intersecţie este la acest moment interzisă. Conducătorii auto sunt dirijaţi către Casa de Cultură sau strada Ferdinand“, a declarat inspectorul principal Cirpian Sobaru, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa.

image

UPDATE ora 11.00 Funcţionarilor de la Finanţe şi Primărie li s-au alăturat, în urmă cu puţin timp, şi cei ai Direcţiei de Pază din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Alţi 200 de angajaţi ai CJC sunt pe drum spre locul unde se desfăşoară protestul ca să se solidarizeze cu protestatarii. Funcţionarii au pancarte inscripţionate cu „ Vrem salarii decente“ sau „Funcţionar Public - Sărac“. Protestatarii susţin că este umilitor ca după o lună de muncă să primească doar 600 de lei. „Am luat luna aceasta 600 de lei din care nu mai am nici un leu. Am fost aseară la mama mea, ca să îmi mai împrumute 100 de lei, să pot supravieţui. Am colegi, care au copii, şi care au primit doar 400 de lei. E umilitar“, a declarat Sorina David, funcţionar public.

UPDATE ora 10.00 Funcționarii Primăriei Constanța au întrerupt lucrul și au ieșit să protesteze în fața instituției. Ei se alătură astfel colegilor din Finanțe, care sunt deja în stradă, manifestând împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Boc, prin reduceri salariale drastice.

UPDATE ora 9.00 Angajaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa sunt deja în faţa sediului instituţiei de pe strada IG Duca şi continuă protestul spontan început ieri. „Vă pot spune că deja colegii mei sunt în faţa Direcţiei, iar lor li s-au alăturat şi angajaţi ai Administraţiei Financiare Constanţa, dar şi din judeţ: Năvodari, Eforie, Murfatlar, Ovidiu şi Medgidia“, a declarat Claudiu Anghel, liderul Sed Lex Finanţe Constanţa.

Ei au ajuns la concluzia că protestul spontan ar putea fi folosit împotriva participanţilor veniţi din provincie, deoarece acţiunea este neautorizată, iar deplasarea lor ar agrava situaţia.

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa protestează în faţa sediului UPDATE

„Preşedintele Sed Lex Vasile Marica ne-a sfătuit să rămânem pe loc, deoarece sunt destui care să protesteze la Bucureşti. Dacă ne-am deplasa, protestul spontan se poate întoarce împotriva noastră“, a declarat Sorin Popescu, membru în biroul de conducere al Sed Lex Constanţa.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite