Constanţa: Actorii protestează la adresa denumirii Teatrului Jean Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul şi actorul Liviu Manolache, fiu al compozitorului Aurel Manolache, care a făcut cunoscut Teatrul de revistă Fantasio din Constanţa, a iniţiat o scrisoare deschisă prin care se declară împotriva denumirii Teatrului constănţean Jean Constantin.

Schimbarea denumirii teatrului este motivată de faptul că Fantasio nu mai există din anul 2004, iar revista constănţeană are alţi mari artişti care a făcut-o faimoasă.

Citeşte şi:
A murit Jean Constantin!
Jean Constantin nemuritor estem! VIDEO
Constanţa: Grecul Jean Constantin prefera rolul de țigan

„Jean Constantin a fost un mare actor de revistă, de comedie în general, însă nu are nicio legătură cu ceea ce se numeşte astăzi Teatrul de Stat“, spune Liviu Manolache. Şi acest lucru din cauza faptului că Teatrul Fantasio a fost desfiinţat în anul 2004, iar în actualul sediu care ar urma să poarte numele lui Jean Constantin se află fostul teatru de dramă Ovidius, redenumit Teatru de Stat.

Doar un pilon al scenei


În plus, Liviu Manolache aminteşte în scrisoarea sa deschisă că Teatrul Fantasio a fost înfiinţat de compozitorul Aurel Manolache în anul 1964, iar Jean Constantin a fost doar un pilon în bunul mers al acestei instituţii, dar niciodată singur.

„Alături au fost Gelu Manolache, Dan Spătaru ş.a.“, declară Liviu Manolache. 

„În memoria lui Jean Constantin se poate ridica o statuie în parc, se poate da numele unei străzi din peninsulă, acolo unde venea el cu barca proprie“, susţine Liviu Manolache, susţinut în demersul său de actorii Diana Cheregi şi Eugen Mazilu.


Tot acesta propune ca fostul cinematograf Republica din centrul oraşului Constanţa să-i poare numele. Însă, din păcate, cinematograful este în ruină din anul 2004.

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite