Coincidenţă bizară în cazul crimelor de la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giani Deli-Iorga, acuzat de asasinare a părinţilor tinerei înecate luni în Dunăre, a vrut să-i mărturisească omorul prietenului său. Acesta deja şi-ar fi ucis soţia, fără să ştie că rămăsese orfană. Acuzat de omor, Giani Deli-Iorga a fost arestat pentru 29 de zile. Prietenul său cel mai bun, Bogdan Mitu, este în continuare dispărut şi suspectat că a înecat-o pe Gabriela Mitu.

Mărturia lui Giani Deli-Iorga, care a recunoscut două crime de la Cernavodă, a căzut ca un trăsnet asupra oraşului. Tânărul de 30 de ani este descris ca un tip foarte liniştit, serios şi responsabil. Provenit dintr‑o familie de frizeri cu trei băieţi, divorţat, Giani pornea dimineaţa cu sculele de frizerie prin oraş întrebând oameni întâlniţi în cale dacă au nevoie de un tuns. El strângea cam 500 de lei în fiecare lună şi visa să aibă o casă şi propria frizerie.

Tânărul locuia într-un apartament cu mama şi cei doi fraţi ai săi, Edi şi Jimmy, îşi schimbase buletinul din decembrie, iar actul de identitate rămăsese la prietenul său cel mai bun, Bogdan, şi la soţia acestuia, Gabriela, în a cărei poşetă a şi fost găsit.

Măcel la Cernavodă: cronologia unei tragedii

Crimă pasională la Cernavodă: s-a înecat cu ea în braţe, în Dunăre

Un taximetrist din Bârlad a fost sechestrat, bătut și tâlhărit

Este tăiat la mâna dreaptă

Examinat joi la Serviciul de Medicină Legală, Giani a mărturisit că regretă că i-a ucis pe Elena şi Petre Garoafă. La mâna dreaptă avea o lovitură de cuţit, despre care anchetatorii cred că era posibil să fie provocată de Petre Garoafă. Rana vine ca o probă în sprijinul declaraţiei criminalului, care afirmă că a fost atacat de tatăl Gabrielei, enervat că Giani insistă ca fiica lui să rămână cu Bogdan. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care tânărul i-a vizitat luni pe soţii Garoafă: să-i convingă să-l ajute pe Bogdan să nu se despartă de Gabriela. La reconstituire, Giani Deli-Iorga a descris liniştit cum s-au petrecut faptele. El spune că abia după aceea a aflat că Bogdan şi Gabriela s-au înecat. Anchetatorii sunt de părere că între  tragedii nu există legătură, producerea lor aproape concomitentă fiinddoar o coincidenţă tulburătoare.

Dacă miercuri, înainte să-şi recunoască fapta, Deli-Iorga a şocat prin seninătate şi aroganţă spunând ziariştilor că-l obosesc, joi el era un alt om. „A fost un moment de nebunie, să mă înţeleagă toţi cunoscuţii, toţi vecinii", a bâiguit el. Vecinii nu cred că Giani este un criminal. „Giani nu ar fi putut face aşa ceva. Mai mult ca sigur acoperă pe cineva. Ori a fost martor şi apoi ameninţat cu moartea să nu spună şi să ia totul asupra sa, ori e cineva apropiat pentru care se sacrifică", consideră o vecină.

Apărat de cunoscuţi

De aceeaşi părere este şi unul dintre fraţii victimei Petre Garoafă. „Cred totuşi că băiatul ăsta, despre care zic poliţiştii că este criminalul, este nevinovat. Acoperă pe cineva", a spus Aurelian Garoafă. Giani Deli-Iorga a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Între timp, Bogdan Mitu, soţul Gabrielei, este dat în urmărire naţională. Anchetatorii îl consideră pe acesta principalul suspect în cazul uciderii tinerei în vârstă de 23 de ani. Aceştia nu exclud totuşi nici teoria ca Giani Deli-Iorga să fi acţionat astfel în înţelegere cu Bogdan Mitu, prietenul său cel mai bun.

Măcelul de la Cernavodă

Gabriela Mitu a murit luni, înecată în Dunăre, cel mai probabil de soţul ei, Bogdan Mitu (foto). La două zile au fost găsite cadavrele părinţilor Gabrielei, Petru şi Elena Garoafă. Ei au fost înjunghiaţi de 25-30 de ori, tot luni, de prietenul cel mai bun al lui Bogdan, Giani Deli-Iorga.

Duşi pe ultimul drum

Soţii Garoafă, Petre (62 de ani) şi Elena (55 de ani), şi fiica lor adoptivă Gabriela Mitu (23 de ani) au fost conduşi ieri pe ultimul drum de rude, prieteni, vecini şi simpli cetăţeni din Cernavodă. Oripilaţi de masacru, localnicii se întreabă care ar fi putut fi adevăratul motiv al crimelor şi cine este adevăratul ucigaş, fiind toţi ferm convinşi că Giani îl acoperă pe asasin. Soţii Garoafă nu au putut avea urmaşi, astfel că şi-au dedicat viaţa creşterii unor copii. Ei au înfiat întâi un băiat, Ionuţ Valentin, acum în vârstă de 29 de ani, care lucrează în telecomunicaţii în Afganistan. A urmat Gabriela, pe care Elena şi Petre au adoptat-o din faşă. Acum îngrijeau de George, băiatul de 14 ani cu intelect limitat pe care îl luaseră în plasament de micuţ şi care a asistat la uciderea Gabrielei.

image

Citiţi şi:

Iaşi: "Eu nu m-aş mai fi uitat în ochii cuiva căruia ştiu că i-am omorât copilul"

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite