Călugărul decapitat va fi îngropat cu ajutorul comunităţii. Lipovenii sunt terorizaţi de faptul că ucigaşul se află printre ei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crimă la Ghindăreşti
Crimă la Ghindăreşti

Alexe Artiom, călugărul găsit decapitat sâmbătă pe o stradă din Ghindăreşti, trăia într-o sărăcie lucie. Cazul său a şocat comunitatea lipoveană care a oferit ajutor în bani pentru ca bărbatul să fie înmormântat creştineşte.

Corpul victimei urmează să fie ridicat astăzi de rudele sale de la Morga Cimitirului Central. Alexe Artiom (40 de ani) urmează să fie îngropat cel mai probabil marţi, în cimitirul lipovenesc din comună. Preoţii nu au stabilit încă dacă va fi înhumat ca monah sau ca simplu credincios. Banii pentru înhumare vor veni din partea comunităţii lipovene din Ghindăreşti. „Ne-am întrunit şi am stabilit să dăm familiei bani. Avem un fond şi o parte din acesta va fi alocat cheltuielilor de îngropăciune, ca să poată fi înhumat creştineşte“, a declarat preşedintele comunităţii lipoveneşti din Ghindăreşti, Platon Zaharia.

Legiştii au terminat necropsia şi au descoperit că victima a fost ucisă cu o cruzime greu de imaginat. Asasinul său l-a desfigurat cu lovituri de topor, astfel încât abia cu greu a putut fi recunoscut, apoi i-a retezat capul. Citeşte aici ce spun anchetatorii despre crima comisă cu sadism!

Este cea de-a treia zi de anchetă pentru poliţişti şi procurori. Deşi au un cerc de suspecţi, anchetatorii nu au reţinut pe nimeni însă au audiat până acum zeci de martori.

Crima a îngrozit comunitatea de lipoveni. Părerile sunt împărţite: în timp ce unii refuză să creadă că au un ucigaş cu sânge rece printre ei, alţii sunt convinşi că un lipovean a comis crima.

Click pe imagini pentru a vedea unde a fost găsit călugărul. Atenţie, imagini şocante!

Crimă la Ghindăreşti

„Trebuie să fie un străin. La noi nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva“, a susţinut primarul Vasile Simion. „Cred că a fost omorât în altă parte şi apoi adus aici. Dacă ar fi fost omorât pe stradă vă daţi seama ce de sânge trebuia să fie“, adaugă el.

„Eu cred că 70 la sută, e unul dintre noi. E o mare nenorocire. E strigător la cer să  ucizi un om  şi să îi tai unui om capul“, a declarat Platon Zaharia, preşedintele comunităţii lipovene din comună.

Nimeni nu poate însă să-şi explice mobilul crimei. Banii, sunt excluşi: călugărul trăia dintr-un ajutor social de 125 de lei şi muncea cu ziua la vecini, care îl recompensau cu mâncare sau cu câţiva lei.

Anchetatorii nu au descoperit încă locul unde a fost măcelărit călugărul. În casa lui, o cocioabă cu două cămăruţe, nu era pic de sânge. Câinele de urmă i-a condus pe oamenii legii la câteva case depărtare de locul unde a fost găsit cadavrul, la Pandele Ion. În curtea lui s-au găsit o pereche de pantaloni plin de sânge şi nişte cârpe, însă Pandele a susţinut că s-a tăiat într-un geam.

Cert este că bărbatul nu a fost ucis în stradă: „Era prea puţin sânge. Doar sacul era mânjit“, spune primarul. Nu se ştie nici când a fost aruncat cadavrul sau de ce. „Cred că e acolo de azi-dimineață, devreme. Dacă era mai demult l-am fi văzut și l-ar fi sfârtecat oricum câinii. Sângele de pe sac pare proaspăt“, a spus Palaghia Sofron (61 de ani). Femeia are casa la câţiva metri distanţă de locul unde a fost abandonat cadavrul.

Locul unde a fost aruncat corpul mutilat ridică alte probleme. Criminalul, singur sau cu complici, a ales o zonă circulată, deşi în apropiere se află Dunărea, unde ar fi putut să se debaraseze uşor de cadavru. „Probabil s-a speriat de ceva. Poate nu au avut maşină, poate se lumina şi nu au mai avut timp“, îşi dă cu părerea Palaghia Sofron. Anchetatorii nu au găsit alte urme de sânge, cu excepţia celor de pe sac, aspect care îi determină să creadă că sacul a fost cărat cu un vehicul, nu pe braţe. 

Călugăr decapitat, abandonat într-un sac pe strada primarului din Ghindărești


Mister nerezolvat: cine l-a decapitat pe călugărul Alexe?


Mesaj cu tentă sexuală în telefonul călugărului decapitat. Vezi aici cine îi scria!

Călugărul decapitat a slujit la mănăstirea de rit vechi Uspenia. Vezi aici imagini cu mănăstirea unde a trăit până în vară Alexe Aritom!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite