Bonus de la Fisc pentru constănţeanul care plăteşte în monede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Miroiu (34 de ani) este cel care a plătit anul trecut o amendă de 1.000 de lei în monede de 5 bani, blocând activitatea agenţiei fiscale timp de două zile. Astăzi, contribuabilul a vrut să-şi achite taxele şi impozitele în valoare de 233 de lei, în monede de 1 ban.

De data aceasta el a mers cu monede de 1 ban, în două găletuşe şi într-o cutie din lemn. „Prima dată am dat cutia, în care erau 10 lei. Am luat de la maşină o singură găleată, în care aveam 100 de lei şi am pus-o pe tejghea. Doamna de la ghişeu a luat cutia, a mers în spate şi a revenit după vreo 10 minute cu o chitanţă pe care era trecută ca fiind achitată suma de 233 de lei“, povesteşte Miroiu.

Constanţa: Serviciul de Impozite şi Taxe a renunţat la numărătoarea monedelor din căldare

Omul a recunoscut că nu mică i-a fost mirarea când a văzut acest lucru. „Am întrebat-o pe doamnă dacă a numărat banii. Mi-a răspuns: «Ar fi bine să plecaţi cât mai repede să nu aveţi probleme»“, mai spune Miroiu. El era nedumerit ce probleme ar putea avea? A mers să îşi plătească impozitele la bugetul local, aşa cum cere legea, în schimb era ameninţat cu probleme.

O găleată cu 100 de lei în monede de 1 ban cântăreşte 23 de kilograme

„Plecaţi mai repede!“

Miroiu a plusat: „Vreau să îmi plătesc impozitul integral!“. Nu înţelegea de ce angajatele de la Administraţia Financiară nu voiau să îi ia cele 50 de kilograme de bani!

Amendă cu „greutate": Un constănţean a achitat 1.000 de lei în monede de 5 bani FOTO

„Din luna octombrie strâng bani pentru impozit. Mi-au luat numai 10 lei şi am întrebat cine va plăti diferenţa. Mi-au spus că nu este treaba mea“, mai spune Silviu Miroiu. Constănţeanul mai are o nelămurire: „Ce salarii au funcţionarii de la Fisc de-şi permit să suporte diferenţa de impozit?“.

Numai în monede

Silviu Miroiu a câştigat admiraţia constănţenilor după ce, anul trecut, în octombrie, a plătit o amendă pentru circulaţie în valoare de 1.000 de lei în monede de 5 bani. Două zile au numărat banii angajatele de la Agenţia Sulmona.

Constănţeanul a spus la acea vreme că gestul său a fost o formă de protest pentru faptul că amenda care i-a fost dată a fost abuzivă. „Una dintre angajatele de la agenţie m-a făcut atunci nebun“, spune Miroiu.  De aceea a decis să repete gestul de anul trecut.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite