UPDATE Amendă cu „greutate“: Un constănţean a achitat 1.000 de lei în monede de 5 bani FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Miroiu (33 de ani) din Constanţa a fost amendat pentru că a adus injurii unui angajat al Poliţiei Locale în timp ce îi monta caracatiţa la roata maşinii pentru că parcase în loc nepermis.

Azi-dimineaţă, la ora 8.30, bărbatul s-a dus la Serviciul de Impozite, Taxe şi alte venituri la Bugetul Local de pe strada Sulmona pentru a-şi plăti amenda de 1.000 de lei.

Update ora 16.30 Agenţia Sulmona a Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa şi-a termina programul pe această săptămână, motiv pentru care numărarea monedelor din căldare a fost stopată. Miroiu şi-a luat căldarea cu restul sumei şi a plecat, urmând să revină luni după-amiaza pentru a achita restul sumei, până la 1000 de lei.

„Mi-au dat o dovadă de plată pentru suma de 323 de lei, cât au numărat până la ora 12.00 şi încă o dovadă pentru 420 de lei, cât au reuşit să numere între orele 14.00 şi 16.00. Deci, în total, 743 de lei. O să revin la ghişeu luni după-amiază“, a precizat iniţiatorul ineditului protest.



Miroiu a depus pe ghişeu o găleată în greutate de 40 de kilograme plină cu monede de 5 bani, echivalentul cuantumului amenzii primite. El a reuşit să blocheze complet activitatea unuia dintre ghişeele serviciului. Într-o oră şi jumătate, angajaţii de la ghişeu au reuşit să numere numai... 12 lei.

Bărbatul a fost invitat apoi afară pentru că funcţionarii intrau în grevă şi a fost rugat să revină după-amiază. „Aşa ar trebui să plătească toată lumea. Aşa cum ne tratează statul pe noi, trebuie să-l tratăm şi noi pe el“, a declarat Miroiu.


Funcţionarele au numărat 300 de lei de dimineaţă
image

El a declarat că va reveni cu găleata plină cu banii de amendă şi după-amiază şi dacă este necesar şi mâine, până va plăti sancţiunea contravenţională până la ultimul...ban.


image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite