Bis pe Autostrada Soarelui cu Boc şi Boagiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară
Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară

Emil Boc şi Anca Boagiu au tăiat panglica ieri la tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian. Acelaşi tronson a fost inaugurat şi în luna iulie, însă doar pe un sens. Tot ieri a fost inagurat un tronson din şoseaua de ocolire a Constanţei.

De ieri avem drum liber pe patru benzi între Murfatlar şi Constanţa, pe Autostrada Soarelui. Pe acest tronson se merge până la Valu lui Traian: în total 14 kilometri, cu restricţie de viteză la 100 de kilometri la oră. La Valu lui Traian se intră pe şoseaua de ocolire a Constanţei până la Agigea, ce s-a mai prelungit vineri cu 4 kilometri, pe lângă cei 7 kilometri inauguraţi în vară. Drumul continuă cu şoseaua litoralului DN39 Constanţa-Medgidia.

Click pe poze pentru galerie foto pentru a vedea tronsonul inaugurat ieri!

Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară

Încă se lucrează

Drumul este finalizat, însă muncitorii mai au de pus, pe alocuri, parapeţi separatori între sensuri. Şi, deşi este autostradă, indicatoarele montate pe lateral te anunţă că nu ai voie să depăşeşti suta de kilometri.

Lucrările sunt în toi şi la şoseaua de centură a Constanţei, ce leagă Ovidiu de Agigea. Această porţiune are ieşire la Valu lui Traian, astfel încât maşinile grele să nu mai intre în oraş.

Click pe poze pentru galerie foto!

Este de lucru la nodul rutier ce face legătura cu şoseaua, pe sensul inaugurat către Agigea. Aici însă nu se poate intra, întrucât abia s-a făcut terasamentul. În lucru au rămas doar porţiunile cuprinse între Murfatlar şi Cernavodă şi care, spun oficialităţile, vor fi gata anul viitor o parte, iar în 2013 - restul.

image
image
image

Inaugurate de două ori în două luni

Ca în urmă cu două luni, când au fost inaugurată o fâşie de autostradă şi primii kilometri din şoseaua de centură, la dublul eveniment au fost prezenţi premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor Anca Boagiu.

Click pe poze pentru a vedea cum se intră pe tronsonul Murfatlar-Agigea!„

Pe tronsonul cuprins între Cernavodă şi Medgidia, pe care l-am relicitat, intenţionăm să circulăm pe o bandă pe sectorul de autostradă, urmând ca până la sfârşitul anului viitor să fie întreg tronsonul gata", a spus ministrul Anca Boagiu.

image
image
image

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Aidân Ibram, a completat-o: dacă vom avea o iarnă acceptabilă, vom circula anul viitor pe toţi cei 50 de kilometri dintre Cernavodă şi Murfatlar, iar pe 14 dintre aceştia - pe o singură cale.

Click pe infografie pentru a mări

infografie

„Pe 14 kilometri din cei 19,6 kilometri, între Cernavodă şi Medgidia, vom circula pe o bandă începând cu mijlocul anului viitor, iar din 2013 - pe toţi cei 50 de kilometri", a explicat Aidân Ibram.

Mai citiţi şi: Autostrada Soarelui, mai lungă cu 21 de kilometri

Încă o panglică pe Autostrada Soarelui

Autostrada unui apus de soare

Adio, trafic greu!

Inaugurarea de la Constanţa este, în opinia lui Emil Boc, un moment istoric pentru oraş. „Astăzi (n.r. 30 septembrie) este un moment istoric. Ştiu că sunt cuvinte grele, dar am fost primar şi ştiu ce înseamnă traficul greu din oraş. Constănţenii doar îşi vor aminti de traficul greu", a spus premierul pe şantierul şoselei de centură.

VEZI GALERIE FOTO CU AGLOMERAŢIA DIN TRAFIC, PE VECHIUL DRUM SPRE MARE

Click pe poze pentru galerie foto!

image
image
image

De acum înainte tot traficul greu va veni pe variantă. Pentru municipiul Constanţa este cea mai mare realizare, pentru că de la 1 octombrie se vor închide porţile 5 şi 6 din Port pentru maşinile grele", a dat lămuriri directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Dacă în 2012 am avut două inaugurări pentru 14 kilometri din Autostrada Soarelui de pe tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian, la anul vom avea alte două inaugurări, tot pentru 14 kilometri de pe tronsonul Cernavodă - Medgidia.

Bucurie cu limitare pe Autostrada Soarelui GALERIE FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite