Beizadelele constănţene, certate cu legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru foşti poliţişti constănţeni, care au slujit legea o viaţă întreagă, au păţit ruşinea de a-şi vedea numele târâte în scandaluri provocate de propriii copii, care au decis să treacă de cealaltă parte a legii.

Unul dintre ei este Florin Saragea, fiul fostului purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisar şef Marian Saragea. Una dintre contravenţiile reţinute în sarcina lui Florin Saragea este conducerea unui autoturism având permisul suspendat. Anul trecut el a ameninţat cu pistolul poliţiştii din Cumpăna, care au avut „tupeul" să îl tragă la răspundere pentru faptul că a fost prins, din nou, conducând fără permis o maşină neînmatriculată.

Florin Saragea s-a ales cu al doilea dosar penal pe 24 noiembrie 2010, fiind reclamat de fosta soţie şi de mama acesteia că le-a agresat şi şi-a luat fiul, fără permisiunea tutorelui, pe care l-a dus în Techirghiol, unde a şi fost găsit de oamenii legii.

Lotreanu, la primul dosar

Un client mai vechi al oamenilor legii este Alexandru Cătălin Lotreanu, fiul fostului comandant al Secţiei 1 de Poliţie, comisar şef Dumitru Lotreanu. El este protagonistul mai multor scandaluri, dar de fiecare dată a scăpat basma curată. Acum, se pare că i s-a înfundat: s-a ales cu dosar penal şi a stat 29 de zile în arest preventiv pentru utilizarea la plată a unor carduri clonate.

Cercetat în dosar de proxenetism

Şi fiul fostului adjunct al Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar şef Adrian Nicola, Radu Ştefan Nicola (28 de ani) este învinuit în cazul reţelei de prostituţie în care sunt implicate nume grele din politică şi showbiz. Tot mai multe nume cunoscute ale vieţii mondene constănţene apar în dosarul „Prostituţie şi politicieni".


Radu Ştefan Nicola

Anchetatorii îl acuză pe tânăr că a negociat cu unii dintre clienţi sumele ce trebuiau plătite fetelor din agenţie pentru servicii. El ar fi transportat victimele în oraşe din ţară, dar şi la cluburile din Austria, pentru ca acestea să întreţină acte sexuale plătite.

Secrete divulgate

Un alt scandal în care au fost implicate beizadele de epoleţi, dar de data aceasta cu acordul tatălui este şi cazul lui Răzvan Marinescu, fiul lui Cornel Marinescu, lucrător în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Cei doi au fost anchetaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa în 2009 pentru că s-au conectat la reţelele Cosmopolitan şi Metro Speed pentru a descărca filme.

Pentru a avea acces la cele două reţele, Răzvan Marinescu a permis celorlalţi utilizatori să acceseze fişiere care conţineau o mare cantitate de informaţii clasificate. Aşa se face că cei doi au fost acuzaţi că au divulgat pe Internet informaţii clasificate drept „SECRET" şi „SECRET DE SERVICIU".

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite