Autorul dublului asasinat de la Cernavodă: „Am avut un moment de panică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cinci luni de când i-a ucis cu câte 30 de lovituri de cuţit pe soţii Elena şi Petre Garoafă, inculpatul şi-a menţinut declaraţiile spunând că el este autorul crimelor de la Cernavodă.

Giani Deli-Iorga a intrat în sala de judecată luni, în jurul orei 10.30, unde părinţii şi fratele geamăn au venit să-l susţină. Oamenii prezenţi la Tribunal au observat că Deli-Iorga s-a îngrăşat în ultimele cinci luni, de când se află în arest. La fel ca la începutul anchetei, Giani a mărturisit că el i-a ucis pe soţii Garoafă.

EXCLUSIV Crimă pasională la Cernavodă: s-a înecat cu ea în braţe, în Dunăre. Un copil a văzut scena (UPDATE) VIDEO

„În ziua de 3 ianuarie m-am dus la muncă, în jurul orei 7.20, iar puţin după ora 8.00 am plecat. Mă sunase Bogdan şi mi-a spus că iar s-a certat cu soţia sa, care-i reproşează că nu se duce la doctor să se trateze de cancer. Gabriela îl ameninţa că dacă nu se îngrijeşte, îl părăseşte“, a povestit Deli-Iorga magistraţilor.

Îi numeşte domni pe cei pe care i-a ucis

I-a promis prietenului său că va încerca să-l ajute şi că pleacă imediat către casa socrilor săi. „Pe drum, m-am oprit la mama lui Bogdan pentru a medita la discuţia pe care urma s-o port. Am stat acolo aproximativ o oră şi, deşi nu consum de obicei alcool, atunci am băut o sticluţă de coniac“, a mărturisit criminalul.

Ancheta în cazul oribilelor crime de la Cernavodă, la final. Deli-Iorga riscă închisoare pe viaţă

În perioada în care era acasă la mama lui Bogdan Mitu, colegii de muncă l-au sunat să-l întrebe unde este. „M-a sunat şi Bogdan să mă întrebe dacă am ajuns la casa socrilor. Am plecat în cele din urmă la ei“, a spus Giani Deli-Iorga.

Ajuns la casa soţilor Garoafă, Deli-Iorga a fost primit de cei doi în casă - Elena şi Petre pentru a servi o cafea. „M-au salutat, m-au invitat în casă. Între timp, domnul Garoafă m-a rugat să-l ajut să mute un pat şi o masă din camera în care au locuit Bogdan şi Gabriela, de la subsol. Când am ajuns jos i-am zis motivul pentru care am venit, să-i primească înapoi pe Gabriela şi Bogdan, să le fie alături şi să-i ajute“, a completat inculpatul.

Crimele în serie de la Cernavodă, comise la un an de la asasinatele reţelei Băhăian

Bărbatul i-a povestit judecătoarei că Petre Garoafă s-a enervat şi că înjura. „A început să mă înjure, să-mi zică şi de mamă, după care a devenit violent. Ameninţa că mă omoară. În acest moment, cred că instinctul de a mă proteja m-a făcut să iau un cuţit care se afla în bucătărie. El mi-a luat cuţitul din mână, a dat înspre mine, m-am ferit, apoi l-am trântit pe jos. Am luat cuţitul şi am început să-l lovesc în zona gâtului de mai multe ori. Am intrat în panică. Nu-mi amintesc de câte ori, dar am fost surprins de numărul mare de lovituri pe care mi le-au spus anchetatorii că le-aş fi aplicat. Ştiu doar că Petre Garoafă era plin de sânge“, a arătat Giani Deli-Iorga.

A strigat după ajutor

Imediat după comiterea primei crime, Giani Deli-Iorga a urcat la Elena Garoafă pentru a-i mărturisi crima. „Când m-a văzut plin de sânge mi-a zis: «Ce-ai făcut măi, nenorocitule?!». A luat apoi un cuţit din bucătărie şi a venit înspre mine. Am trântit-o jos, dar a reuşit să mă dea la o parte şi să iasă afară, în curte“, şi-a amintit inculpatul. Degeaba a ţipat Elena Garoafă după ajutor, căci nimeni nu a mai auzit-o. „Am tras-o în casă şi i-am spus ce s-a întâmplat. Ea a luat iar cuţitul de jos, dar am dezarmat-o şi am început s-o lovesc de mai multe ori“, a povestit bărbatul.

Pe toată durata procesului, Giani Deli-Iorga a vorbit încet şi a repetat încontinuu că el nu a vrut să-i omoare pe cei doi. „Eu nu sunt o persoană violentă, însă instinctul de a mă apăra şi starea în care mă aflam m-au făcut să acţionez aşa“, s-a justificat cel care îşi recunoaşte crimele.

Citiţi în  de astăzi ce i-a mărturisit Deli-Iorga lui Bogdan!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite