Ancheta în cazul oribilelor crime de la Cernavodă, la final. Deli-Iorga riscă închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După exact patru luni de anchetă, procurorii au finalizat complicatul caz al celor trei crime, urmate de o sinucidere, de la Cernavodă. Deli-Iorga riscă să-şi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor.

Probele îl incriminează pe Giani Deli-Iorga, care i-a ucis cu câte 30 de lovituri pe soţii Garoafă, socrii prietenului în umbra căruia trăia criminalul.

La patru luni de la comiterea odioaselor crime de la Cernavodă, procurorii au primit şi ultimele rezultate de care aveau nevoie: expertitizele genetice au confirmat că petele şi stropii de sânge găsite pe bluza şi bocancii purtaţi de Giani Deli-Iorga provin de la soţii Elena şi Petre Garoafă.

Trimis în judecată

Acestea erau ultimele dovezi pe care anchetatorii le mai aşteptau. Dosarul va fost trimis nstanţei de judecată. Astăzi se împlinesc patru luni de la găsirea celor doua cadavre în casa groazei de pe strada Călăraşi din Cernavodă. Probele îl incriminează pe Giani Deli-Iorga.

Firul evenimentelor este demn de un scenariu de film poliţist. De Crăciun, după ce au băut bine, Gabriela şi Bogdan Mitu s-au certat cu soţii Garoafă.

Supăraţi că fiica şi soţul ei l-au îmbătat şi pe copilul pe care îl aveau în grijă şi îngrijoraţi că ar putea pierde banii primiţi de la Protecţia Copilului, bătrânii le-au cerut soţilor Mitu să se mute din casa de pe strada Călăraşi, din Cernavodă.

Cel mai afectat de plecarea lui Mitu a fost Giani, care a promis că va face orice pentru a-i convinge pe soţii Garoafă să revină asupra deciziei lor.

La 3 ianuarie, Giani pleacă de la muncă, merge la apartamentul mamei lui Mitu, unde bea bine, apoi pleacă spre casa soţilor Garoafă cu un cuţit în buzunar.

Ucis pentru o înjurătură

Scos din minţi de injuriile bătrânului care nu vroia să-i reprimească pe tineri în casa lui, Giani l-a ucis cu 30 de lovituri de cuţit. Aceeaşi soartă a avut-o şi bătrâna.

După ce i-a ucis socrii, Giani l-a sunat pe Mitu, mărturisindu-i crimele. În timp ce criminalul îşi acoperea urmele crimelor, Mitu se certa din nou cu soţia sa, pe drumul spre Cernavodă. Mărturisirea criminalului a dus la o altă crimă: Mitu intenţiona să-şi ucidă soţia în acelaşi fel în care au fost suprimaţi şi socrii săi.

Citeşte în Adevărul de Seară ce spune procurorul Matei Dragomir, cel care a descâlcit complicatul caz!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite