Adventistul care şi-a incendiat soţia, condamnat la ani grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Câniparu, de 39 de ani, din Corbu, adventistul care şi-a ucis soţia, pe Lavinia Câniparu, în bucătăria casei, apoi a urcat-o în maşină şi a incendiat-o la marginea localităţii Vadu, a fost condamnat ieri de Tribunalul Constanţa.

El a fost judecat pentru omor deosebit de grav şi a primit 23 de ani de închisoare. De asemenea, instanţa îl obligă pe Câniparu să le dea celor doi fii ai săi, de 4 şi 12 ani, câte 50.000 de lei drept daune morale. Sentinţa nu este însă definitivă.

Constanţa: Crimă pasională printre adventiştii de Ziua a Şaptea

El a mărturisit anchetatorilor că în seara zilei de 8 noiembrie, în jurul orei 22.00, în familia lui s-a iscat o ceartă din cauza achiziţionării unui autoturism.

Supărată, femeia a ameninţat că îl va părăsi şi va lua şi copiii cu ea. Atunci, bărbatul şi-a ieşit din minţi şi a lovit-o în cap pe femeia cu care era împreună de 16 ani şi cu care avea doi copii cu o cheie pentru îndoit fier-betonul. „Inculpatul a ucis-o prin cruzimi pe soţia sa, Lavinia Câniparu, de 32 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu o unealtă metalică tip cheie de îndoit fier-betonul în zona capului şi i-a provocat multiple fracturi craniene cominutive şi de membre, cu consecinţa hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Detalii terifiante

După ce a lovit-o, bărbatul a târât-o circa 45-50 de metri prin curte până la garaj, a urcat-o pe bancheta autoturismului din cauza căruia s-a pornit cearta, a transportat-o la marginea localităţii Corbu, iar acolo a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. Cadavrul victimei s-a carbonizat în mare măsură, la fel ca şi autoturismul ce constituise mărul discordiei conjugale.

Constanţa: Adventistul care şi-a ucis soţia, trimis în judecată

În urma analizelor de laborator efectuate după necropsie s-a stabilit că sângele victimei nu conţinea carboxihemoglobină. Cu alte cuvinte, la momentul incendierii aceasta era deja decedată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite