A fost reziliat contractul firmei care construia Autostrada Soarelui, tronsonul Cernavodă-Medgidia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR) a reziliat contractul cu firma Colas, care se ocupa de proiecţia şi execuţia autostrăzii Cernavodă - Constanţa, pe tronsonul Cernavodă - Medgidia.

Măsura a fost luată după ce Colas a refuzat execuţia lucrărilor pe tronsonul respectiv, invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile. Alte cauze ale rezilierii au fost şi lipsa unei planificări, precum şi a materialelor necesare realizării tronsonului respectiv.

Mai citiţi şi: Preşedintele CJ Constanţa: „Este absurd ca în 6 ani să nu fie terminaţi 20 de kilometri de autostradă"

La vară se va circula pe Autostrada Soarelui, până la Constanţa. În plan este şi autostrada Cernavodă - Varna

„Antreprenorul nu a finalizat proiectarea pe o lungime de aproximativ 14 kilometri din cei 20,3 kilometri şi nu a obţinut avizele şi acordurile necesare, inclusiv autorizaţia de construire, însă solicită costuri suplimentare importante şi prelungirea termenului de execuţie cu 24 de luni", se arată în răspunsul CNADNR.

O nouă serie de expropieri rezolvate pe tronsonul de autostradă Cernavodă - Constanţa

Totodată, pe sectorul de 5,5 kilometri aflat în execuţie lucrările au fost începute cu întârziere în vara anului 2010. „Din octombrie 2010 execuţia lucrărilor la podeţe şi structuri a fost oprită de Inspectoratul de Stat în Construcții ca urmare a nerespectării de către antreprenor, în calitatea sa de proiectant, a prevederilor Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii", se arată în comunicatul de presă al CNANDR.

Colas, nemulţumită că nu şi-a primit banii la timp

Nici lucrările de descărcare arheologică nu sunt finalizate, Colas retrăgându-şi deja utilajele de pe şantier.

Constanţa: Pe şantierul Autostrăzii Soarelui FOTO

În apărarea sa, constructorul a acuzat în mai multe rânduri că întârzierile au fost cauzate şi de tărăgănarea procesului de expropriere, dar şi de faptul că nu şi-a primit banii de la Guvern.

CNADNR estimează că într-o lună va finaliza revizuirea proiectului şi va pregăti documentaţia de atribuire pentru lansarea noii licitaţii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite