La vară se va circula pe Autostrada Soarelui, până la Constanţa. În plan este şi autostrada Cernavodă - Varna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele sunt pregătite să toarne asfaltul de probă pe unele porţiuni ale tronsonului Medgidia - Constanţa
Utilajele sunt pregătite să toarne asfaltul de probă pe unele porţiuni ale tronsonului Medgidia - Constanţa

Încă o întâlnire pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Soarelui s-a consumat şi astăzi la Prefectura Constanţa, întâlnire la care a participat şi directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNANDR) Liviu Costache.

Primarii administraţiilor locale pe teritoriul cărora trece Autostrada Soarelui au fost prezenţi la Prefectura Constanţa pentru a găsi soluţii pentru deblocarea lucrărilor la fiecare tronson în parte. „Soluţiile tehnice au fost găsite pentru deblocarea lucrărilor şi crearea de front de lucru pentru constructori. De acum va fi mult mai uşor să rezolvăm şi problema exproprierilor, date fiind prevederile noii legi privind această chestiune“, spune prefectul Constanţei Claudiu Iorga Palaz.

Constanţa: Pe şantierul Autostrăzii Soarelui FOTO

Constanţa: Am testat primii doi kilometri de Centură

Cel mai avansat tronson din punct de vedere al lucrărilor este Centura de Ocolire a Constanţei şi Medgidia - Constanţa, iar directorul CNANDR a dat asigurări în în vara acestui an se va circula pe autostradă până la Constanţa. S-a ferit însă să dea un termen exact. De asemenea, Liviu Costache a precizat că finalizarea tronsonului Cernavodă - Constanţa, cu dotările aferente, se va face în 2012.

Deja, Varianta de Ocolire a ajuns cu lucrările la DN 39 Constanţa - Mangalia, în apropiere de Dedeman. S-a lucrat pe porţiunile unde problema exproprierilor fusese deja rezolvată.

Promisiuni pentru viitor

Liviu Costache a mai spus că în luna noiembrie 2010 a avut loc la Viena o întâlnire la care au participat instituţiile statelor europene pe probleme de transport, iar sectorul de autostradă Cernavodă - Vama veche - Varna a fost unul dintre subiectele dezbătute. „Şi colegii din Bulgaria au fost de acord ca în acest an să începem studiile de fezabilitate, iar la începutul lui 2012 să demarăm licitaţia în acest sens. Vorbim despre 53 de kilometri de autostradă şi un standard de cost de 5 milioane de euro pe un kilometru. banii vor veni din fonduri europene“, a mai spus Costache.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite