Poli Timişoara - "U" Cluj 2-2 / Filmul meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zicu marchează din nou pentru Poli şi păstrează invincibilitatea bănăţenilor în acest sezon după un meci încrâncenat. "U" Cluj a arătat că înfrângerea de pe teren propriu din etapa trecută a fost o întâmplare nefericită.

Cosmin Contra: "Am luat goluri pe două greşeli mari cât casa"

Marian Pană: "Sunt mulţumit doar de prima repriză"

Final de partidă. Clujenii recuperează un punct dintre cele pierdute pe teren propriu etapa trecută, în timp ce timişorenii se află la primul semi-eşec după patru victorii consecutive.

Min. 85: Delgado vede cartonaşul roşu pentru bruscarea lui Alexa. Clujenii se repeziseră la căpitanul gazdelor, considerând că acesta nu a fost fair-play după ce clujenii au dat mingea afară la o presupusă accidentare a lui Reinaldo

Min. 85: Huţan scoate din nou excelent în faţa lui Axente

Min. 82: Zicu şutează din careu, după o fază fixă, însă Huţan reţine mingea

Min. 78: clujenii fac toate schimbările - Piţ în locul lui Boştină, Delgado în locul lui Gheorghe

Min. 70: prima înlocuire la oaspeţi, Cenic în locul lui Szilagyi

Min. 68: GOOOL Poli! Helder centrează în careu şi Zicu deviază în poartă din 8 metri

Min. 67: Magera pătrunde în careu pe stânga, centrează în faţa porţii, iar Axente trimite puţin pe lângă

Min. 65: a doua schimbare la Poli, intră Nikolici în locul lui Goga

Min. 60: ocazie imensă pentru "U" Cluj - Machado îl driblează fără să vrea pe Cisovsky, alunecând, întoarce mingea în careu pentru Reinaldo, care şutază puţin peste bară

Min. 52: o nouă fază construită excelent de timişoreni, şutul lui Axente este deviat şi loveşte bara din stânga lui Huţan

Min. 51: înlocuire la Poli, iese Chiacu, intră Magera

Min. 46: a început mitanul secund, nicio schimbare în cele două formaţii

Final de repriză. Studenţii clujeni conduc la pauză după o primă jumătate echilibartă. Ardelenii nu-şi permit însă niciun moment de relaxare, timişorenii făcându-şi un renume în acest sezon prin revenirile spectaculoase după ce au fost conduşi.

Min. 43: acţiune excelentă a timişorenilor, finalizată cu o pătrundere în careu a lui Zicu, iar şutul acestuia este reţinut greu de portar

Min. 39: Reinaldo trimite periculos cu capul după un corner, dar Pantilimon plonjează spectaculos şi respinge

Min. 35: Goga şi Zicu îl încearcă, pe rând, cu şuturi de la distanţă pe portarul advers, însă Huţan este la post de fiecare dată

Min. 28: GOOOL "U" Cluj! O minge lungă trimisă de apărarea ardealeană sare peste Cisovsky, iar Machado scapă singur şi înscrie lejer

Min. 26: meciul a scăzut în intensitate după ce clujenii au egalat

Min. 12: GOOOL "U" Cluj! După o lovitură liberă, apărarea timişoreană nu reuşeşte să respingă balonul, iar Szilagyi înscrie de la 10 metri

Min. 4: GOOOL Poli! Ianis Zicu execută excelent un corner, iar Axente deviază balonul în plasă

Min. 2: fostul jucător al alb-violeţilor, Silviu Izvoranu, trimite cu capul, puţin pe lângă poartă

Min. 1: a început partida, cu posesia gazdelor

Jucătorii timişoreni au ieşit de la vestiare cu tricouri cu chipul micuţului Edi Reitmayer şi inscripţionate cu textul "Noi îl putem salva". În plus, galeria timişoreană a afişat mesajul "Ajutaţi-l pe Eduard".

Iată formaţiile de start ale celor două echipe:

Poli: Pantilimon - Helder, Luchin, Cisovsky, Sepsi - Alexa, Curtean - Chiacu, Goga, Zicu - Axente.

"U" Cluj: Huţan - Buhuş, Szilagyi, Izvroanu, Mendy - Balde, Reinaldo - Gheorghe, Boştină, Păcurar - Machado.

Alb-violeţii joacă astăzi, de la ora 18.30, cu Universitatea Cluj. „Un joc foarte greu, cu o echipă nou promovată care are, însă, jucători foarte experimentaţi. Ei vin după o înfrângere acasă şi cu siguranţă vor să recupereze o parte din punctele pierdute. Dar şi noi venim după patru victorii consecutive în campionat. Aştept de la băieţi aceeaşi atitudine, acelaşi spirit de sacrificiu. Îmi doresc foarte mult să continuăm seria pozitivă, să avem linişte la echipă”, a declarat Cosmin Contra.

„Îmi doresc să avem 15 – 20.000 de spectatori în tribună, pentru că în acest moment echipa chiar merită. Fac apel la toţi poliştii din oraş şi din zonă să vină la stadion, poate nici nu ştiu cât de mult ajută acest lucru”, a mai spus „Guriţă”.

Acesta consideră că locul întâi pe care Poli ar putea urca după această etapă nu are nicio relevanţă în acest moment. „Nu jucăm cu presiunea locului întâi, nu ne gândim la asta. Jucăm pentru noi, să câştigăm, pentru că acesta este lucrul cel mai important în acest moment, să câştigăm fiecare meci. Dacă vom fi pe locul unu, ar fi ca un bonus, însă prima poziţie contează cu adevărat doar la finalul campionatului”, a concluzionat Cosmin Contra.

Doi noi jucători

Cehul Jiri Krejci şi brazilianul Rafael Rocha sunt cele mai noi transferuri realizate de echipa bănăţeană. Cei doi au venit liberi de contract şi vor juca întâi la echipa satelit, pentru adaptare.

Antrenorul timişorean i-a caracterizat succint pe fotbalişti. „Jiri este un fundaş central cu o tehnică foarte bună, este agresiv în marcaj, are un joc de cap bun şi este periculos la fazele fixe. Rocha are viteză, tehnică, anticipează bine fazele şi vine să acopere bine banda stângă, unde îl aveam doar pe Sepsi”, a concluzionat „Guriţă”.

Jiri Krejci ştia despre Poli Timişoara înainte de a veni în Banat. „Mă bucur că am ajuns aici, Timişoara are o imagine foarte bună în Cehia mulţumită lui Dusan Uhrin Jr. Consider că este un pas înainte pentru mine”, a spus fundaşul central pentru care Dusan Uhrin Jr. a pus un cuvânt bun la Poli.
Rafael Rocha este la prima experienţă în afara ţării natale. „Este o ocazie unică pentru mine. Am nevoie de o perioadă de adaptare, pentru că nu am jucat până acum decât în Brazilia, iar aici este un fotbal total diferit”, a spus fundaşul stânga, a cărui achiziţionare a fost făcută şi al insistenţele celuilalt brazilian de la Poli, Helder.

Poli trage un semnal de alarmă în cazul unui copil bolnav

Eduard Reitmayer are doi ani şi trei luni şi suferă de o boală incurabilă. Sindromul Hunter înseamnă absenţa unei enzime din organism care îi afectează dezvoltarea şi organele interne şi duce inevitabil la deces în cazul în care nu este tratată. „Singura cale de tratament este administrarea unei perfuzii săptămânal, maxim la un interval de 10 zile. Tratamentul trebuie urmat toată viaţa şi costă cam 100.000 de euro pe an”, a spus Rafael Reitmayer, tatăl băiatului. În România sunt cunoscute doar şase cazuri, iar familia Reitmeyer încearcă să convingă Ministerul Sănătăţii să includă tratamentul pe lista de gratuităţi. Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme, Edi va da lovitura de începere la meciul cu „U” Cluj, jucătorii alb-violeţi vor purta tricouri cu chipul băiatului, iar o parte din încasări vor fi donate familiei.

Conturile deschise pentru Edi la BRD
În lei RO09 BRDE360SV79110823600
În euro RO57 BRDE360SV09944013600

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite