VEZI Motivarea magistraţilor în cazul Apostu. Aspazia Droniuc a asigurat parcul RATUC la suprapreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspazia Droniuc
Aspazia Droniuc

Magistraţii Curţii de Apel Cluj spun că Aspazia Droniuc a asigurat parcul RATUC din aprilie 2009. Acesta avea contractul asigurat şi pentru anul 2010.

Potrivit magistaţilor, pentru încheierea şi derularea în bune condiţii a contractului de asigurare al parcului auto al unei regii aflate în subordinea Primăriei, RATUC Cluj Napoca, contract anual încheiat cu SC Groupe Frarom Agent de Asigurare SRL Cluj Napoca reprezentat de Aspazia Droniuc, Sorin Apostu i-a pretins acesteia remiterea unor sume de bani, disimulate prin încheierea unui contract de consultanţă cu Cabinetul avocaţial al soţiei sale, Monica Apostu. În perioada imediat următoare de la încheierea primului contract, survenit în anul 2009, societatea Aspaziei Droniuc a început să plătească, lunar, sume de bani în contul Cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu.

Dosarul Apostu ajunge până la Guvern. Călin Stoia a promis contracte de infrastructură din fonduri guvernamentale

Citeşte integral motivarea Curţii de Apel la arestarea primarului Sorin Apostu

Vezi cum evita Sorin Apostu să-i fie ascultat telefonul

Monica Apostu se folosea de avocata Elena Popa pentru a evita contactul cu învinuiţii din dosarul lui Bica

Sorin Apostu lua mită de la societăţi comerciale care lucrează cu Primăria Cluj-Napoca

Poliţia îl contrazice pe avocatul firmei Rosal: „Nu s-au primit carduri de carburant de la societăţi!“

Ce conţine contractul care a dus la arestarea primarului Sorin Apostu - asigurarea parcului auto RATUC

Aspazia Droniuc a asigurat parcul RATUC la suprapreţ

Cine e Aspazia Droniuc, cea care a zdruncinat administraţia Clujului

Astfel, în perioada aprilie 2009-noiembrie 2011, societatea a efectuat plăţi în valoare totală de 208.936 lei, echivalent a circa 50.000 euro, această prestaţie având la bază supraevaluarea  poliţelor de asigurare RCA şi CASCO. Spre exemplu, prima de asigurare RCA a unui autoturism Dacia 1310 pentru anul 2011, se ridică, în medie, pe piaţa asigurărilor, la suma de 550 lei. În cazul unui autoturism identic, asigurat de Primăria municipiului Cluj Napoca, pentru anul 2011, prin societatea Groupe Frarom Agent de Asigurare, prima de asigurare se ridică la suma de 1.008 leideşi plata este efectuată integral şi în avans.

Monica Apostu nu a avut activitate juridică

Totodată, magistraţii sublinează faptul că deşi Monica Apostu, prin Cabinetul său de avocatură, obţine constant venituri substanţiale, din analiza activităţii zilnice a acesteia rezultă că  nu are nicio activitate juridică şi nicio altă îndeletnicire lucrativă de natură să-i justifice veniturile, nici măcar la un nivel minim. Mai mult, în motivarea arestării lui Sorin Apostu se precizează că singurele contacte dintre Monica Apostu şi Aspazia Droniuc sunt cele din zilele în care se realizează transmiterea facturilor pentru plată, activitate care durează câteva minute şi are loc pe fugă, întotdeauna la domiciliul Monicăi Apostu. Aspazia Droniuc le-a spus procurorilor că pentru încheierea contractului de  asigurare a parcului auto RATUC Cluj Napoca, pentru anii 2009-2010-2011, a apelat la sprijinul şi influenţa lui Sorin Apostu care, pentru ajutorul dat, i-a pretins remiterea unor sume de bani. Monica Apostu a convenit ca remiterea acestor foloase să se facă prin mascarea lor în contracte de consultanţă juridică încheiate între Cabinetul de avocatură şi Groupe Frarom Agent de Asigurare, contracte în baza cărora, în perioada 2009-2011 a virat în contul cabinetului suma de peste 200.000 lei. Droniuc a subliniat faptul că, în schimbul acestor bani nu a primit nicio consultanţă juridică şi nici nu a fost cazul deoarece în situaţia în care pe parcursul anilor 2010-2011 societatea sa a avut nevoie de serviciile unui avocat, a apelat la alte cabinete de avocatură.

Contractul pentru 2012, asigurat de Apostu

Aspazia Droniuc le-a spus procurorilor că în cursul lunii octombrie 2011 a apelat din nou la sprijinul lui Sorin Apostu şi urmărind obţinerea contractului de asigurare cu RATUC pentru anul 2012, Apostu promiţându-i că „totul va fi ok, vom merge în continuare ca şi până acum".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite