ULTIMA ORĂ Nokia închide centrul de cercetare din Cluj-Napoca! UPDATE Primarul municipiului: „Nu am fost anunţaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania concediază 120 angajaţi din cadrul centrului de cercetare situat în Cluj-Napoca. Reprezentanţii producătorului mondial de telefoane mobile dau asigurări că activitatea fabricii din Jucu nu va suferi modificări, dar centrul de cercetare va fi cel mai probabil închis definitiv.

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia va concedia circa 120 de angajaţi din centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj-Napoca, situat în Olimpia Business Center din cartierul Mărăşti până la finele trimestrului al treilea. Decizia survine „ca parte a procesului de aliniere la noua strategie a grupului“, au menţionat reprezentanţii Nokia.

Citeşte şi De ce se închide centrul Nokia din Cluj-Napoca

UPDATE Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, spune că a aflat recent de decizia companiei. „Nu am fost anunţaţi. Nici nu am vorbit cu ei, deoarece sediul central nu e în Cluj“, a spus primarul. Apostu susţine că Nokia a avut o singură cerinţă de la municipalitate: mutarea ţiganilor din spatele centrului de cercetare. „Am rezolvat problema şi i-am mutat. Nu ştiu ce zice comunicatul“, a afirmat primarul. Referitor la decizia Nokia de a părăsi Clujul din motive organizatorice, edilul a spus scurt: „E criză“. În urmă cu o lună, ING a închis centrul regional de servicii pentru Europa situat în Cluj-Napoca.

UPDATE 2: Angajaţii au aflat decizia companiei abia astăzi. De altfel, şi administraţia Olimpia Business Center, în cadrul căreia Nokia îşi desfăşura activitatea, au aflat tot astăzi faptul că finlandezii vor părăsi clădirea de birouri în care închiriaseră şase niveluri.

Concedierile vor avea loc treptat

Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, până la sfârşitul anului 2012. „Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunţul privind reducerea forţei de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare şi Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimează că până la sfârşitul trimestrului al treilea al acestui an, proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi diminuate complet“, se arată într-un comunicat al companiei.

Nokia precizează că operaţiunile de cercetare şi dezvoltare din România vor continua să fie derulate în alte centre de la nivel mondial şi că nu sunt planificate niciun fel de schimbări la nivelul fabricii de la Jucu.

Restructurări la nivel mondial

Potrivit unor informaţii anterioare, angajaţii grupului Nokia se pregătesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani, producătorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmând să anunţe desfiinţarea a până la 6.000 de locuri de muncă, din totalul de 130.000 la nivel global. Posturile luate în calcul pentru desfiinţare sunt în domeniul cercetare şi dezvoltare, iar măsura vine în contextul lansării unui parteneriat cu grupul american Microsoft. Cele mai afectate ţări de restructurările din cadrul Nokia vor fi fabricile din Danemarca, Finlanda şi Marea Britanie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite