Soarta locotenentului protestatar se decide astăzi. Alexandru Gheorghe: „Nu mă mai tem de nimic!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Gheorghe, ofițerul care se află, de trei zile, în atenția întregii țări pentru gestul său - acela de a se alătura, în uniforma militară, protestatarilor din Piața Universității din Capitală, a declarat că cel mai târziu joi, ora 16.00, va afla ce decizie vor lua superiorii săi din cadrul Armatei în ceea ce-l privește.

Locotenentul a făcut acest anunț miercuri, după terminarea orelor de serviciu, în fața casei în care locuiește în Câmpia Turzii, tot în uniformă militară. „Subliniez că a fost alegerea mea să stau de vorbă cu presa, nu am acordul superiorilor mei", a precizat militarul.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a protestat o jumătate de oră la unitatea militară din Câmpia Turzii

Alexandru Gheorghe susține că, în cursul zilei de miercuri, a solicitat să ia legătura cu șeful Statului Major General. „Nu pot să declar nimic până mâine, la ora 16.00, când voi ieși de la serviciu, din unitate. Astăzi, eu am propus o soluție pentru a rezolva situația iscată. Vom vedea mâine ce se decide", a mai spus locotenentul.

DEZBATERE ADEVĂRUL Omul care a împărţit românii în două: Alexandru Gheorghe. Este de condamnat sau de lăudat gestul militarului?

La ieșirea locotenentului din unitate, acesta a fost întâmpinat de aproximativ 25 de susținători, cu care a dat mâna și cărora le-a mulțumit pentru faptul că-i simte aproape.

Locotenentul protestatar riscă să fie trecut în rezervă

În ce privește demisia senatorului Iulian Urban, cel care - susține Alexandru Gheorghe - a fost catalizatorul principal al gestului său, de a ieși în mulțime în uniforma militară, locotenentul a comentat: „Nu știam că și-a dat demisia. Este o demisie de onoare".

Rămâneţi pe cluj.adevarul.ro pentru a afla ce măsuri se iau împotriva locotenentului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite