EXCLUSIV Şeful romilor din Cluj-Napoca, urmărit penal pentru că ar fi dus ţiganii de la Pata Rât la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rampa de la Pata Rât a fost închisă în 2010
Rampa de la Pata Rât a fost închisă în 2010

Nicuşor Ştefan Hanzi, şeful pe Cluj-Napoca al Alianţei Civice Democrate a Rromilor (ACDR), este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi îndemnat pe ţiganii de la Pata Rât să meargă la vot. Acesta spune, pe de altă parte, că în ziua referendumul a fost la o cântare în altă localitate. 

Nicuşor Ştefan Hanzi a declarat pentru „Adevărul“ că a fost în urmă cu două zile la DNA la audieri. „Procurorii au spus că au informaţii conform cărora eu m-aş fi dus pe teren, m-aş fi dus la oameni să-i îndemn să meargă la vot şi cu cine să voteze. Mi-au pus să ascult interceptarea în care eu vorbeam cu o persoană, care m-a întrebat dacă sunt preşedintele ACDR pe Cluj-Napoca şi câţi romi sunt în Cluj-Napoca, în Floreşti, Turda şi dacă merg la vot. Eu doar i-am spus câţi sunt. Atât am făcut. Nu am îndemnat pe nimeni să meargă la vot, mai mult, eu am fost plecat la Bonţida în ziua referedumului. Am fost de la ora 15.00 până la ora 19.00 plecat la cântare pentru Primăria Bonţida. Pot dovedi cu acte“, a spus Hanzi. Acesta nu a dorit să spună cine este persoana cu care a vorbit, dar a precizat că, din câte ştie, nu este vorba despre un membru PNL.

Citeşte şi DNA Cluj: Atanasiu şi Samson au plătit interlopi să mobilizeze alegătorii cu nivel scăzut de educaţie să se deplaseze la vot

VIDEO Teodor Atanasiu la ieşirea de la DNA Cluj: Am calitatea de învinuit după ce am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu

Există martori?
Acesta a mai relatat că procurorii l-au informat că există martori care zic că el le-am zis cum să voteze. „Dacă aduc ei pe cineva care să zică că i-am zis să voteze şi i-am dat bani, să-l aducă şi să mă aresteze pe loc. Nu există aşa ceva, eu nu am vorbit cu nimeni“, explică liderul romilor. Procurorii i-au mai spus că însuşi cel cu care a vorbit la telefon şi pe care l-a informat despre numărul de romi din Cluj, ar fi spus că i-ar fi dat bani pentru a duce oamenii la vot. „Nu există aşa ceva. Eu doar am vorbit la telefon cu omul. Pentru atâta sunt urmărit penal, pentru că i-am dat nişte informaţii la telefon. Mi-au spus că mai cercetează şi dacă nu găsesc nimic, mă scot de sub urmărire penală“, a povestit Ştefan.

VIDEO Fiul vitreg al ministrului Apărării, Dumitru Samson, a ieşit de la DNA Cluj după 8 ore de audieri

Liderii PNL Cluj neagă că îl cunosc pe interlopul Măgurean

Nicoară susţine că Dumitru Samson a fost trimis de la Bucureşti să supravegheze referendumul de la Cluj

„Am alibi“
Nicuşor Ştefan Hanzi, liderul ACDR Cluj-Napoca şi muzicant, spune că are toate alibiurile şi toate armele pentru a lupta împotriva acuzaţiilor DNA: „Probe n-au împotriva mea. Atât că am vorbit la telefon şi am dat nişte informaţii. Mă bucur că n-am fost de referendum acasă. Când am ajuns eu la ora 19.00 ţiganii care au mers la vot au terminat cu asta“. Ştefan a mai menţionat că a auzit de la vecini că a venit în dimineaţa zilei un om cu o maşină mică şi a anunţat oamenii din Pata Rât că cei ce vor să voteze vor putea merge cu un autobuz, care le va fi pus la dispoziţie. „A venit un autobuz, că era departe de la Pata Rât până la secţia de votare aflată la Someşeni, într-o şcoală. Au fost vreo 25 -30 de romi să voteze şi atât. Dar nimeni nu le-a zis cu cine să voteze şi nu le-au dat nimic“, a explicat liderul ACDR.

O sută de lei pentru propagandă
Nicuşor Ştefan Hanzi  a susţinut că ştie o cunoştinţă căreia i s-a oferit 100 de lei pentru a merge cu maşina să trimită oamenii la vot, dar acesta a luat banii şi nu a făcut nimic. „Ştiţi cum se spune: <<Am mâncat, am băut şi-am votat cu cine-am vrut>>“ , explică liderul. El a mai arătat că din câte ştie probleme au fost cu romii din Floreşti şi din Turda, care au fost duşi cu autocarul să voteze în mai multe locuri.
Dumitru Samson, fiul vitreg al lui Cornel Dobrițoiu, s-ar fi aflat la Cluj în perioada 27-29 iulie cu scopul organizării coloanelor în excursiile electorale din alte județe, unde au votat masiv. Samson a luat legătura cu trei lideri interlopi care să-i încoloneze pe țiganii de la Pata Rât. Acțiunea viza folosirea la vot multiplu a peste 100 de persoane, au declarat pe EVZ surse judiciare.

De ce îl acuză procurorii
În sarcina lui Nicuşor Ştefan Hanzi, conform unui comunicat al DNA, au fost reţinute următoarele infracţiuni: complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite