VIDEO Teodor Atanasiu la ieşirea de la DNA Cluj: Am calitatea de învinuit după ce am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, joi, la ieşirea de la DNA Cluj, că este cercetat ca învinuit în dosar pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi "astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu".

Procurorii DNA Cluj fac acte de urmărire penală într-un dosar privind posibile fraude electorale la referendum, în cauză fiind vizaţi şi Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson. Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi fiul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, sunt vizaţi într-un dosar al DNA Cluj, în legătură cu referendumul.

„Am fost audiat într-un dosar privind referendumul din 2012. Ceva cumpărare de voturi, cumpărare de influenţă să meargă lumea la vot, ceva de genul acesta. Am fost chemat în calitate de preşedinte al PNL Alba. În dosar am înţeles că au fost chemaţi de pe toată Transilvania noi liberalii am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu. Am calitatea de învinuit şi am dat declaraţii sub această calitate pentru că am folosit bani sau alte mijloace, am înţeles ceva cu turismul sau autocare, să ducem oameni la vot şi astfel am influenţat în mod nefast referendumul. Cred că este o plângere făcută ca să demonstreze ceea ce spunea ambasadorul Americii, ceea ce spune cancelarul Germaniei, ceea ce spune Traian Băsescu, că de fapt nu 7 milioane de români îl vor jos pe Băsescu, ci mult mai puţini, ceilalţi au fost cumpăraţi de mine, de Antonescu, de nu mai ştiu cine. Şi alţii din conducerea PNL sunt cercetaţi că am văzut că sunt foarte multe dosare înşiruite din mai multe judeţe, Cluj, Arad, Bihor, Bistriţa. La audieri am stat o oră, de scris am scris vreo 5 minute", a precizat Atanasiu.

Întrebat dacă în acest dosar sunt audiaţi şi mai mulţi interlopi, Atanasiu a spus că anchetatorii i-au arătat mai multe nume, dar pe care el nu le cunoaşte. "Mi-au spus nişte nume care ar fi fost implicate. Trei nume, dintre care unul este din Alba Iulia, dar nu îi cunosc, habar nu am, nu am auzit despre ei în viaţa mea", a spus el. De asemenea, Atanasiu a spus că nu îl cunoaşte pe fiul ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, afirmând că nici nu ştia că acesta are un fiu.

Fiul ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, anchetaţi de DNA Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite