Primarul de Abrud: "Blejnar o s-o ia în barbă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Csibi Barna ar fi trebuit să-și înceapă astăzi activitatea la Administrația Finanțelor Publice din Abrud, unde a fost detașat pe o perioadă de șase luni de către conducerea ANAF, prin președintele Sorin Blejnar. Csibi Barna s-a prezentat în această dimineață la Finanțele din Alba Iulia, după care a anunțat că și-a luat concediu de odihnă de 21 de zile. Primarul de Abrud, Tiberiu Rațiu, este surprins de schimbarea de situa

Decizia ca extremistul maghiar Csibi Barna să fie detașat cu serviciul în inima Țării Moților a iscat controverse în rândul abrudenilor. Ieri seară, în jur de 150 de persoane din localitățile Abrud, Roșia Montană, Bucium și Ciuruleasa s-au strâns la Primărie, pentru a-i cere primarului de Abrud să ia măsuri cu privire la decizia șefului ANAF, Sorin Blejnar, de a-l detașa pe Csibi Barna la Finanțele din oraș.

VIDEO Csibi Barna, „călăul“ lui Avram Iancu, nu mai merge la Abrud. Şi-a luat concediu de odihnă

"S-au adunat toți cei 15 consilieri locali, a venit chiar și primarul din Roșia Montană, cu vreo 50 de localnici de acolo. Am transmis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care am cerut, punctual, soluționarea acestui caz, pentru a nu se ajunge la declanșarea unor conflicte care nu sunt dorite în zonă", a declarat primarul Rațiu. În scrisoarea deschisă, s-a cerut "Revocarea de îndată a deciziei de detașare a lui Csibi Barna la Abrud, astfel încât el să poată răspunde în fața organelor abilitate ale statului de faptele sale acolo unde le-a făcut; Persoana care a propus o astfel de măsură să fie demisă de îndată de către Guvernul României, cu solicitarea ca Sorin Blejnar să prezinte scuze locuitorilor din zona Munților Apuseni".

Csibi Barna, “persona non grata” la Abrud. Moţii nu îl vor pe “călăul” lui Avram Iancu

Primarul orașului Abrud a arătat că se aștepta, totuși, ca Csibi Barna să își preia în această dimineață atribuțiile de serviciu la Finanțe. "E foarte bine că și-a luat concediu! Până ieri seară, situația era clară: ne așteptam să vină. Foarte bine că nu a venit. Noi nu avem treabă cu omul Csibi Barna, noi avem treabă cu cel care a luat decizia de a-l muta disciplinar aici. Blejnar are să și-o ia în barbă!", a mai spus primarul.

Sute de moţi protestează la Abrud împotriva detaşării lui Csibi Barna în Apuseni

Conducerea Asociației Culturale Maghiare din Abrud, care numără 100 de membri (majoritatea români), spune că nu are nimic în comun cu Csibi Barna și cu gesturile sale extremiste. "În primul rând, gestul de la Miercurea Ciuc ne-a făcut cel mai mare rău posibil nouă, celor din comunitatea maghiară din Abrud și, implicit, din Apuseni. Abrudul a ajuns să fie dat ca și exemplu de bună conviețuire interetnică, iar acum gestul unui maghiar este regretabil. Putem vorbi despre o calamitate etnică. Ne-am trezit cu el aici, dar trebuia să fim și noi consultați", este de părere Lorand Kopenetz. Acesta a mai precizat că speră ca, în cazul în care peste 21 de zile Csibi Barna va veni la Abrud, acesta să nu contacteze Asociația Culturală Maghiară.

La ora 12, abrudenii se vor aduna în centrul orașului, în fața Bisericii Reformate, la bustul lui Avram Iancu, pentru a protesta împotriva deciziei ANAF de a-l detașa pe Csibi Barna în inima Munților Apuseni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite