Poliţia îl contrazice pe avocatul firmei Rosal: „Nu s-au primit carduri de carburant de la societăţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane sunt audiate la DNA Cluj în dosarul de mită al primarului Sorin Apostu
Mai multe persoane sunt audiate la DNA Cluj în dosarul de mită al primarului Sorin Apostu

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj dezmint zvonurile potrivit cărora ar fi primit de la Rosal carduri de carburant de tipul celor găsite de procurorii anticorupţie la primarul Sorin Apostu.

Procurorii DNA Cluj au continuat şi marţi audierile în cazul primarului Sorin Apostu, arestat pentru 29 de zile fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. O angajată de la firma Rosal, audiată de procurorii DNA Cluj, a dat declaraţii în legătură cu mai multe carduri găsite în timpul percheziţiilor făcute în locuinţa primarului Sorin Apostu şi pe care acesta le-ar fi primit de la firma de salubrizare.

Carduri de carburant de la Rosal de tipul celor găsite de procurorii anticorupţie la primarul Sorin Apostu ar fi fost date şi altor instituţii publice, potrivit avocatului firmei Rosal. „Aceleaşi carduri de carburant se găsesc şi la Politie, şi la Pompieri. Au fost cazuri în care inspectorii Primăriei nu au putut veni să constate o problemă în teren pentru că nu aveau combustibil şi am decis să le dăm carduri", a spus avocatul firmei Rosal, Gabriel Găman.

Potrivit acestuia, această practică este una mai veche, de prin 2005. „Pe unde au circulat acele carduri nu avem cum să ştim, dar oricum nu sunt nelimitate", a adăugat avocatul Gabriel Găman.

Citeşte integral motivarea Curţii de Apel la arestarea primarului Sorin Apostu

Aspazia Droniuc a asigurat parcul RATUC la suprapreţ

Vezi cum evita Sorin Apostu să-i fie ascultat telefonul

Monica Apostu se folosea de avocata Elena Popa pentru a evita contactul cu învinuiţii din dosarul lui Bica

Sorin Apostu lua mită de la societăţi comerciale care lucrează cu Primăria Cluj-Napoca

Ce conţine contractul care a dus la arestarea primarului Sorin Apostu - asigurarea parcului auto RATUC

Dosarul Apostu ajunge până la Guvern. Călin Stoia a promis contracte de infrastructură din fonduri guvernamentale

Firma Rosal împarte salubrizarea municipiului Cluj-Napoca cu firma Brantner -Vereş şi are, la rândul ei, semnat contract cu municipalitatea pe opt ani. Brantner-Vereş este prinsă în dosarul de mită al primarului Sorin Apostu.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj dezmint zvonurile potrivit cărora ar fi primit de la Rosal carduri de carburant.

„Pentru informarea corectă a opiniei publice, vă comunicăm că Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-au fost alocate de la Inspectoratul General al Poliţiei Române cantităţi suficiente de carburant pentru executarea serviciului poliţienesc şi nu a primit donaţii şi sponsorizări de la societăţi comerciale constând în carduri de carburanţi. Informaţiile publicate în presă despre cardurile de combustibil ce ar fi fost date de o societate de salubritate din Cluj-Napoca la «Poliţie» nu se referă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj sau o structură subordonată. Precizăm că o instituţie de stat poate beneficia de donaţii şi sponsorizări doar conform prevederilor legale", se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite