Ministrul Apărării Naţionale a semnat ordinul de trecere în rezervă a locotenentului protestatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de trecere în rezervă a locotenentului Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 din Câmpia Turzii.

Locotenentul are la dispoziţie două zile să predea cele peste 1.000 de documente pe care le avea în grijă. „Este absurd! Nu am timp fizic pentru aşa ceva", a declarat Alexandru Gheorghe.

Locotenentul susţine că s-a comis un nou abuz, deoarece a depus, în 17 februarie, un raport la Statul Major al Forţelor Aeriene prin care contesta decizia de exludere a sa din Armată luată de completul de judecată din care au făcut parte reprezentanţi ai Flotilei 71 şi ai Statului Major. „Decizia nu era una definitivă şi irevocabilă. Până la numirea unei comisii care ar fi urmat să reanalizeze cazul, orice decizie ar fi trebuit suspendată. Dar nu s-a întâmplat aşa", a declarat ofiţerul.



Apărătorul locotenentului, general în rezervă Ion Panaitescu, spune că s-a comis o greşeală fundamentală în momentul în care cel de-al doilea complet de judecată a hotărât menţinerea deciziei de excludere a ofiţerului din Armată. „Comandantul Flotilei 71 era obligat prin lege să-şi pună semnătura şi să spună «aprob» sau «nu aprob». Or, el a scris pe document «văzut». Nu a avut curajul să ia o decizie în acest sens", a declarat Panaitescu.

image

Avocatul locotenentului a anunţat că decizia ministrului Apărării Naţionale de expludere a lui Alexandru Gheorghe din Armată va fi contestată în contencios, la Curtea de Apel Cluj. „Dacă va fi nevoie, vom merge şi la CEDO", a încheiat Panaitescu.

EXCLUSIV Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Dacă va fi să ies vreodată din sistem, nu o voi face pe uşa din dos!"
Locotenentul de doar 27 de ani care a pus pe jar o ţară întreagă, apărând în mijlocul protestatarilor îmbrăcat în uniforma militară, a vorbit cu reporterii „Adevărul" despre cum i s-a schimbat viaţa în ultimele 24 de ore. Citeşte continuarea aici!

Membrii Consiliului de Judecată din Flotila 71 Aeriană au decis în unanimitate trecerea în rezervă a locotenentului protestatar
Consiliul de Judecată format din cinci colegi ai locotenentului Alexandru Gheorghe a decis, luni seară, excluderea din Armată a acestuia. Redăm integral comunicatul oficial emis de către Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării"
Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Mă simt exact ca Victor Petrini în beciurile Securităţii!"
Mai mulți susținători ai locotenentului Alexandru Gheorghe protestează, în acest moment, în fața Flotilei 71 Câmpia Turzii. Aceștia poartă pancarte cu mesaje de susținere a locotenentului, precum și poze cu ofițerul. Citeşte aici continuarea!

Vezi de ce a ales locotenentul Alexandru Gheorghe să intre în Armată
Originar din Sibiu, tânărul ofiţer care li s-a alăturat protestatarilor din provine, după cum însuşi mărturiseşte, dintr- o familie de oameni simpli. A urmat un liceu economic, însă spune că de mic şi-a dorit să devină militar. Citeşte aici continuarea!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite