Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj va fi decis de Comisia de Disciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derby-ul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj a fost întrerupt după o bătaie generală pornită de Bornescu şi Cadu. Provocaţi de Cadu după executarea unui penalty, "studenţii" şi-au pierdut cumpătul. Arbitrul Alexandru Tudor a decis suspendarea partidei şi deznodămîntul ei se va da vineri la Comisia de Disciplină.

În minutul 26 al partidei Cadu a marcat din penalty şi s-a dus către peluza "U"-iştilor, unde s-a bucurat ostentativ. Imediat, Bornescu s-a repezit spre Cadu şi l-a trântit, urmând o încăierare generală. Arbitrul Alexandru Tudor a dictat cartonaşe roşii celor doi, dar spiritele nu s-au liniştit. A urmat o bătaie generală în drumul spre vestiare, iar Alexandru Tudor i-a cerut lui Andone să ducă echipa la vestiar.



"Lasă-mă că-l omor", s-a auzit vocea lui Bornescu. Un oficial al lui "U" a sărit pe Cadu, iar Andone şi întreaga bancă feroviară a sărit în apărarea portughezului.

În tunel, a început nebunia. Kinetoterapeutul "studenţilor", Liviu Ciucă, l-a lovit cu pumnul în cap pe căpitanul feroviarilor. Omul de încredere al finanţatorului Florian Walter, Dan Tocaci, a sprintat şi el către jucător pentru a-l agresa, după declaraţiilor staff-ului CFR Cluj. Andone a sărit ca ars, alergînd imediat către vestiare, jucătorii ambelor echipe s-au refugiat şi ei în tunel.

Alexandru Boc, supervizorul derby-ului de la Cluj, a explicat de ce întâlnirea a fost suspendată. "Alexandru Tudor a decis ca meciul să nu se mai reia. A zis că trebuia să elimine câte 5 jucători de la fiecare echipă. Poate era mai bine să-i cheme la mijlocul terenului pe cei pe care să-i dea afară, s-o facă, apoi să pună punct final partidei. Cazul va ajunge vineri la Comisia de Disciplină, meciul e încheiat definitiv", a precizat Boc, care a fost observator şi la partida din 2008 dintre Rapid şi Steaua, cu "cazul Bricheta".

Războiul declaraţiilor

"Nu e normal ceea ce a făcut Cadu, putea să se bucure de golul lui, nu să fi mers la fanii noştri şi să arate gesturi obscene, indiferent de situaţie. Apoi m-a ameninţat că mă bate, eu i-am zis să o facă de faţă cu toată lumea, pe teren! Şi nea Ando mi-a zis: «A greşit Cadu! A greşit Cadu!». A spus-o de faţă cu toată lumea. Să vedem dacă acest jucător mai are puterea să iasă în oraş! Înainte ne respectam suporterii şi între noi", a declarat Mircea Bornescu, portarul Universităţii Cluj.

"Nicoară şi Bastos au stat în lojă şi au fost bătuţi de spectatori când au ieşit. Iar Cadu a ajuns la spital după loviturile încasate", a precizat şi Iuliu Mureşan, preşedinte CFR.

"În drum spre vestiare, Cadu a fost lovit prima dată la ficat, apoi la stomac, după care a mai primit un pumn și în cap. Cadu a greșit și el, dar pentru asta trebuia să primească un cartonaș galben din partea arbitrului. Cadu nu face semne obscene către galerie, el doar s-a dus către galerie. Unul dintre cei care l-au lovit este un om de la securitate, care ar fi trebuit să-l protejeze", a precizat şi Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj.

"Eu cred că meciul nu trebuia oprit. Numai dacă e vreo nenorocire, vreun incendiu, integritatea spectatorilor şi jucătorilor e pusă în pericol, doar atunci poţi să fluieri finalul. Poate că era mai bine dacă venea o brigadă de arbitri străini la această partidă", a declarat Dumitru Dragomir, preşedinte LPF.

"Ceea ce a făcut a fost premeditat! Tudor a venit cu lecţia pregătită. A vrut să o facă în seara asta campioană pe cineva. Acum două săptămâni chiar am zis că mă bucur că vom fi arbitraţi de un român. Iată însă ce a ieşit! Mi-am schimbat complet părerea despre Tudor. Este vina lui Cadu sută la sută. Sunt foarte dezamăgit pentru ceea ce a făcut. Ştia că este un meci de risc maxim, că fanii noştri sunt vehemenţi, dar s-a dus provocator la ei. Nu se poate aşa ceva. Cadu e un nimeni în fotbalul românesc! Nu avea voie să procedeze aşa în România. Să se ducă să facă legea acolo în Portugalia, la el, sau de unde naiba e. Tot ce a făcut a fost intenţionat. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a declarat şi Cladiu Niculescu, antrenorul Universităţii Cluj.

Surse LPF: CFR va câştiga cu 3-0 meciul cu "U". Se judecă vineri

Dragomir: "Arbitrii români fac pe ei în pantaloni"

Paszkany: "Cadu a fost lovit de trei ori". Porumboiu: "A greșit Tudor"

Bornescu: "Cadu nu mai iese prin oraș"

Meciul U Cluj - CFR Cluj, întrerupt în minutul 25, Ioan Andone şi-a scos echipa de pe teren

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite