UPDATE Statul Major al Forţelor Aeriene a decis excluderea locotenentului protestatar din Armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Completul de judecată format din doi reprezentanţi militari ai Flotilei 71 Câmpia Turzii şi unul al Statului Major al Forţelor Aeriene analizează, miercuri, apelul formulat de locotenentul Alexandru Gheorghe la decizia Consiliului de Judecată prin care membrii acestuia l-au propus pentru excluderea din Armată.

UPDATE ora 14.00  Statul Major al Forţelor Aeriene a respins apelul formulat de locotenentul Alexandru Gheorghe la decizia din 6 februarie a Consililului de Judecată al Flotilei 71 Câmpia Turzii prin care ofiţerul era propus pentru excluderea din Armată.

UPDATE ora 10.45
  Şedinţa s-a încheiat. Urmează ca membrii completului de judecată să decidă dacă vor accepta sau respinge apelul.

Apărătorul locotenentului Alexandru Gheorghe, generalul Ion Panaitescu, a declarat că ofiţerul a ridicat, miercuri, în faţa completului de judecată, aceeaşi excepţie care a fost invocată şi în faţa Consiliului de Judecată în data de 6 februarie. „Armata nu a rezolvat nici până acum o chestiune delicată: nici completul întrunit azi nu funcţionează în baza unui act normativ. Ca atare, urmează să formulăm plângeri penale prin care vom reclama aceste nelegalităţi", a declarat Ion Panaitescu.

Consiliul de Judecată a propus excluderea din Armată a locotenentului Alexandru Gheorghe

În opinia apărătorului locotenentului, decizia de astăzi a completului de judecată este una previzibilă. „Cel mai probabil, apelul va fi respins, iar noi vom urma calea legală şi vom contesta această decizie în contencios la Curtea de Apel Cluj", a precizat Panaitescu.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Dacă va fi să ies vreodată din sistem, nu o voi face pe uşa din dos!"
Locotenentul de doar 27 de ani care a pus pe jar o ţară întreagă, apărând în mijlocul protestatarilor îmbrăcat în uniforma militară, a vorbit cu reporterii „Adevărul" despre cum i s-a schimbat viaţa în ultimele 24 de ore. Citeşte continuarea aici!

Membrii Consiliului de Judecată din Flotila 71 Aeriană au decis în unanimitate trecerea în rezervă a locotenentului protestatar
Consiliul de Judecată format din cinci colegi ai locotenentului Alexandru Gheorghe a decis, luni seară, excluderea din Armată a acestuia. Redăm integral comunicatul oficial emis de către Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării"
Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Mă simt exact ca Victor Petrini în beciurile Securităţii!"
Mai mulți susținători ai locotenentului Alexandru Gheorghe protestează, în acest moment, în fața Flotilei 71 Câmpia Turzii. Aceștia poartă pancarte cu mesaje de susținere a locotenentului, precum și poze cu ofițerul. Citeşte aici continuarea!

Vezi de ce a ales locotenentul Alexandru Gheorghe să intre în Armată
Originar din Sibiu, tânărul ofiţer care li s-a alăturat protestatarilor din provine, după cum însuşi mărturiseşte, dintr- o familie de oameni simpli. A urmat un liceu economic, însă spune că de mic şi-a dorit să devină militar. Citeşte aici continuarea!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite