INTERCEPTĂRI Aspazia Droniuc, denunțătoarea primarului Clujului, a „rezolvat” prin Apostu mai multe autorizații de construcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit procurorilor DNA, Aspazia Droniuc, femeia de afaceri care l-a denunțat pe primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a intervenit pe lângă acesta pentru a favoriza obținerea unor autorizații de construcție.

Un astfel de caz este descris pe larg și în dosarul în baza căruia Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Astfel, în urma interceptărilor și filajelor, procurorii DNA au ajuns la concluzia că Gavril Chifor, patron al societății Instal Electric SRL, a obținut, în septembrie 2011, o autorizație de construcție prin intervenția Aspaziei Droniuc pe lângă primar. Pentru a-i da de înțeles lui Gavril Chifor importanța implicării primarului în obținerea avizului respectiv, Aspazia Droniuc l-a invitat la o cafea și i-a spus codificat, într-una din convorbirile telefonice: „Da' vedeți că pentru cafeaua asta o chemat cineva un om din concediu, ca să fie măcinată cum trebuie". Avizul i-a parvenit Aspaziei Droniuc prin intermediul secretarei primarului, Ionela Onofrei.



Aspazia Droniuc: Da, domnu' Chifor, dacă veniți luni dimineață la ora 9 și jumate la o cafea la noi am o surpriză.
Gavril Chifor: Haha, săru' mâna. Am de ales? N-am de ales.
A.D.: V-am băgat în priză, tre' să veniți, n-aveți ce face!
G.C.: N-am, bineînțeles, da' nici nu mă gândesc să nu viu, mai ales dacă cafeaua e bună... mai tare mă grăbesc.
A.D.: Vedeți că pentru cafeaua asta o chemat cineva un om din concediu, ca să fie măcinată cum trebuie!
G.C.: Da?
A.D.: Da!
G.C.: Am înțeles, săru' mâna, sunteți cea mai drăguță!

În data de 26 septembrie 2011, Aspazia Droniuc i-a înmânat patronului Instal Electric autorizația de construcție. Două zile mai târziu, într-o altă interceptare a convorbiriolor telefonice, Aspazia Droniuc o anunță pe Monica Apostu de vizita aceluiași Gabriel Chifor, care a fost filmat de anchetatori în momentul în care a descărcat mai multe bunuri, drept mulțumire pentru intervenția primarului.

Sorin Apostu ţinea ascunşi zeci de mii de lei şi euro sub un prosop

Procurorii DNA au găsit, cu ocazia percheziţiilor, în locuinţa primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, 50.000 de lei şi 10.000 de euro, ascunşi sub un prosop, precum şi şase ceasuri de lux, mărcile Tissot şi Doxa. Citește aici mai multe!

Primarul suspendat al Clujului şi-a făcut cartier din banii de mită

Procurorii DNA susţin, în dosarul în baza căruia Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, că acesta a investit banii luaţi ca mită în decursul ultimilor ani în firma Terra Structures, care a ridicat un cartier de locuinţe în comuna Floreşti. Citește aici mai multe!

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite