Finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost achitat într-un proces de şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis, în urmă cu câteva minute, achitarea omului de afaceri Arpad Paszkany. Decizia nu este definitivă. Patronul CFR nu a fost prezent în momentul în care s-a dat sentinţa, el fiind plecat din ţară, potrivit avocatului său.

Finanţatorul CFR Cluj a fost trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi santaj. Arpad Paszkany a fost achitat, în această dimineaţă, de Curtea de Apel Cluj, pentru ambele capete de acuzare, dar decizia magistraţilor nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile, la Înalta Curte.

Călin Todea, avocatul omului de afaceri, a declarat că Arpad Paszkany a fost anunţat cu privire la sentinţă, nefiind prezent deoarece e plecat din ţară. „Decizia e una corectă, normală, iar rezultatul este unul fără dubii“, a spus avocatul.

Citește și: 

Iași: Fenechiu l-a ajutat la greu pe Iulian Dascălu

Cluj: Dascălu-Paszkany, întâlnire de gradul III. FOTO

În urmă cu o săptămână, judecătorii Curţii de Apel Cluj au audiat 16 martori în dosarul în care Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj, precum şi pe Paszkany şi pe omul de afaceri Iulian Dascălu, parte vătămată. La finalul audierilor, procurorul DIICOT a cerut ca apelul să fie admis şi fie cauza să fie trimisă spre rejudecare Tribunalului Cluj, fie ca instanţa să se pronunţe şi să îl condamne pe Arpad Paszkany pentru şantaj şi sprijinirea şi finanţarea grupului "Gazeta".

Arpad Paszkany a spus în faţa judecătorilor că solicitările procurorului sunt "absurde", pentru că el nu l-a obligat sau forţat pe Iulian Dascălu să facă vreo tranzacţie cu el, afirmând că patronul Iulius Mall a insistat să se întâlnească cu el pentru a stinge conflictul privind licitaţia de construire a centrului comercial din Gheorgheni.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare. Dosarul a fost înregistrat în 31 iulie 2009 pe rolul Tribunalului Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite