Elveţienii oferă o importantă distincţie Pieţei Unirii din Cluj, după ce anul trecut au desfiinţat-o într-un ziar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Cluj-Napoca a primit invitaţia de a participa la Târgul de turism de la Lugano, cel mai important târg de turism din Elveţia, în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2011. Aici, Clujul va primi aici o importantă distincţie. Anul trecut, un tabloid elveţian, Blick!, descria oraşul ardelean ca fiind „un sat mizer din lumea a treia“.

După nici un an de când tabloidul Blick! scria că în Piaţa Unirii nu se regăsesc decât drogaţi şi beţivi, la cel mai important târg de turism din Elveţia, aceeaşi piaţă va primi un important premiu. La Lugano, municipiul Cluj-Napoca va primi un premiu la categoria “Destinaţii culturale” (Cultural Destination), oraşul fiind considerat o “comoară arhitectonică în inima Transilvaniei” (“Architectonic treasure in the heart of Transylvania”).
 
Această recunoaştere se bazează, după cum au transmis elveţienii, pe Piaţa Unirii, pe ansamblurile gotice, baroce şi neoclasice care pot fi întâlnite în oraşul nostru, pe muzeele care se regasesc aici (de Artă, de Istorie, Etnografic şi altele).

Citeşte şi
Tabloidul Blick descrie Clujul ca pe un sat mizer din lumea a treia

Jurnalistul care a murdărit Clujul: „Nu sunt ghidul turistic al oraşului. Am prezentat ce am văzut, iar pozele nu mint”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite