Tabloidul Blick descrie Clujul ca pe un sat mizer din lumea a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea meciului din Champions League dintre CFR Cluj şi Basel, care se va desfăşura în această seară pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, fairplay-ul părăşeşte gazonul. O publicaţie elveţiană prezintă oraşul ca pe un sat mizer dintr-o ţară de mâna a treia, iar pe patronul clubului ca pe un paşă care taie şi spănzură, dar dacă vrea poate să-i aducă şi pe cei de la Iron Maden.

"Oraşul se afla la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Budapesta. Diferenţa dintre oamenii bogaţi şi cei săraci este foarte mare. Cu cât te îndepartezi de centrul oraşului cu atât te afunzi mai mult în săracie. Dacă în piaţa din Cluj poţi întâlni drogaţi şi beţivi, echipa de fotbal nu are probleme cu banii. În ultimele sezoane, patronul Arpad Paszkany a pompat peste 100 de milioane de euro în CFR Cluj. Omul de afaceri conduce un Ferrari şi i-a adus să cânte pe cei de la Iron Maiden", scrie Blick.

"Clujul este pe locul patru, ca mărime, în România. Printre blocurile dărăpănate, un câine mort zace în mijlocul străzii. Copiii se joacă printre maşini ruginite şi abandonate. Două fetiţe curăţa cu sârg un covor ca să-l poată vinde. Oraşul ar fi trebuit să se numească Mexico City, deoarece cu greu îţi poţi găsi aici de lucru. Oamenii trăiesc pe străzi sau în cocioabe. Apa şi energia electrică sunt un lux", punctează publicaţia.

"Locuitorii acestui oraş lucrează ori în industria feroviară, ori în cea auto", continuă articolul. Paradoxul nu deranjează logica logica materialului publicat în Blick: "În timpul anului universitar, peste 100.00 de studenţi vin aici să înveţe".

De altfel intenţia autorului articolului transpare chiar de la debutul articolului: "Aventura din Champions League nu începe la Londra sau la Madrid ci în inima Transilvaniei. Drumul este plin de gropi pe care trebuie neaparat să le eviţi, altfel poţi rămâne cu maşina în drum. La marginea şoselei poţi vedea cum vacile rumegă relaxate".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite