Tentativă de jaf la o bancă din Mănăştur (UPDATE filmul evenimentului)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul martor al tentativei de jaf a povestit pentru „Adevărul“ filmul evenimentului. Un bărbat cu cagulă, înarmat cu un pistol, a încercat să intre în sediul băncii însă s-a lovit de riposta paznicului şi a rupt-o la fugă. 


Tentativa de jaf de la agenţia Negoiu a BRD, de pe strada Mehedinţi 82 s-a petrecut cu câteva minute înainte de închidere, adică de ora 17.00. Principalul martor ocular al celor întâmplate, Garofiţa Bojor (56 de ani), care locuieşte vis-a-vis de agenţia băncii a povestit, pentru „Adevărul“ ce s-a întâmplat.

„Am văzut că doi oameni. Unul patrula în jurul garajului care se află lângă agenţie. Era îmbrăcat normal. Pe celălalt l-am văzut în faţa băncii, avea cagulă şi un pistol”, spune femeia. Potrivit acesteia, în momentul în care pazinicul băncii a vrut să închidă uşa agenţiei, omul cu cagulă a încercat să forţeze intrarea, însă s-a lovit de riposta paznicului şi a rupt-o la fugă.

Banca a fost filată de ceva vreme

„A durat câteva fracţiuni de secunde. Nu mi-am dat seama că vor să acţioneze, cel în civil patrula, stătea de şase, când celălalt a încercat să intre în bancă. Apoi au fugit amândoi”, a mai spus femeia. “Banca era de mult filată, mă trezeam noaptea şi vedeam tineri dubioşi care patrulau prin zonă”, a mai arătat Garofiţa Bojor. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, paznicul filialei BRD atacată azi de un bărbat necunoscut a declarat în faţa anchetatorilor că în momentul în care hoţul l-a văzut, a strigat <Poliţia!> şi a luat-o la fugă. Potrivit aceleaşi surse, atacatorul purta o cagulă, ţinea în mână un pistol de jucărie, avea constituţie slabă şi aproximativ 1.70 înălţime.

Nu s-a întâmplat nimic

Potrivit comisarului-şef Zaharie Ciorbă, pe filmările analizate de anchetatori apare un singur tânăr, cel care s-a apropiat de bancă. „De uşa băncii s-a apropiat un singur tânăr, cu ţinută şi comportament dubioase. Când a văzut paznicul, a fugit, dispărând pe strada Mehedinţi. Nu a avut loc niciun dialog între paznic şi tânăr. Era mascat”, a declarat Zaharie Ciorbă. Acesta a precizat că filmările sunt irelevante, până ce acestea vorfi prelucrate.

Citiţi despre jaful de la Banca Transilvania

Citiţi despre cum au fost prinşi suspecţii jafului de la Banca Transilvania

Vom reveni cu amânunte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite