Criminala din Baia Mare era studentă de nota opt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii Ioanei Roman spun că aceasta este o fire sensibilă
Colegii Ioanei Roman spun că aceasta este o fire sensibilă

Colegele studentei Ioana Roman, care şi-a omorât miercuri iubitul, susţin că tânăra învăţa bine. Băimăreanca a fost aproape de media opt la Facultatea de Filosofie din Cluj-Napoca, iar la Psihologie a luat aceeaşi notă la cel mai greu examen, neuropsihologie.

Drumul scurt de la pocăinţă la prostituţie al studentei măcelare de la Medicină

Cu toate că nu era o studentă excepţională, Ioana Roman, care miercuri şi-a ucis iubitul, la Baia Mare, făcea faţă la toate cele trei facultăţi pe care le urma în Cluj-Napoca, respectiv Dreptul, Filosofia şi Psihologia. Crima a şocat opinia publică prin cruzime: tânăra de 22 ani a înfipt de peste 70 de ori cuţitul în corpul logodnicului său, Dorel Abrudan, în vârstă de 36 de ani.

Citeşte aici povestea crimei

„Era o fire radiantă, visătoare, ca noi toţi şi iubea arta în orice fel. Ea nu face trei facultăţi de gura lumii, ci le face pentru că are pasiune pentru studiu. Dacă ar putea, ar învăţa fiecare ştiinţă existentă şi are şi capacitatea pentru a face acest lucru”, a descris-o Raluca Cristina, una dintre cele mai bune prietene ale studentei.

Citeşte mărturisirile criminalei:
Îl loveam cu cuţitul iar el îmi striga: „Oana, iubirea mea!”


Audio - Ioana Roman: „Nu îmi dau seama dacă am avut ocazia să aleg”

Ioana Roman este studentă la zi în anul I la Filosofie şi în anul III la Psihologie, şi la învăţământ la distanţă, în anul II, la Drept, toate în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

A luat notă bună la cel mai greu examen

În ceea ce priveşte rezultatele la şcoală, Ioana Roman a obţinut media 7,86  în semestrul I, la Facultatea de Filosofie. În schimb, la Psihologie, ea a obţinut o notă foarte bună la unul din cele mai grele examene. Potrivit uneia din colegele Ioanei, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, băimăreanca a obţinut nota opt la neuropsihologie. „Îmi amintesc că în semestrul I a luat nota aceasta la neuropsihologie. E o notă chiar foarte bună, ţinând cont că materia e una foarte dificilă”, ne-a povestit colega sa.

„O ştiu o fată liniştită, bună la învăţătură, cu un potenţial maxim. Dădea un randament bun la facultate”, ne-a spus o altă prietenă de-a sa, Cristina Ioana. Potrivit acesteia, Ioana Roman nu prea mai frecventa facultatea în ultimul timp, fiind mai mult în Baia Mare.

Analiza crimei făcută de cel mai cunoscut profiler din România

Raluca Cristina, una dintre cele mai bune prietene ale sale, ne-a mai povestit că prietenul său, Dorel Abrudan, era foarte posesiv, mai ales în ultima perioadă.

„Dorel făcea crize de gelozie pe temele «te îmbraci prea nu ştiu cum», «ce prieteni ai tu pe internet» şi multe altele. De altfel, el a determinat-o să-şi şteargă profile şi postări de pe internet, din cauza că lui nu-i convenea faptul că ea are un astfel de contact cu lumea”, ne-a povestit aceasta.
De fiecare dată când Ioana închidea telefonul, el o interoga, a adăugat fata. „«Cu cine ai vorbit?», «De ce?» şi orice i-ar fi spus ea, el ar fi răspuns că nu crede”, a completat aceasta.

Criminala şi-a anunţat nunta pe blog

„Ei nu se cunoşteau decât de câteva luni, dar din câte îmi povestea Oana, ea era foarte îndrăgostită şi apoi, încetul cu încetul, am observat că îşi dezvoltă o iubire din ce în ce mai puternică faţă de el. Era cu el atunci când el vroia, se conforma cam tuturor pretenţiilor lui şi puteam observa cum se schimbă radical pe zi ce trece. Era din ce în ce mai tristă, dar îl iubea”, a încheiat prietena Ioanei.

Citeşte despre poveştile de dragoste ale criminalei cu trei facultăţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite