Iubitul studentei ucigaşe: „Oana, iubirea mea, nu mai da!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Roman (22 de ani) este acuzată că şi-a ucis prietenul cu 70 de lovituri de cuţit
Ioana Roman (22 de ani) este acuzată că şi-a ucis prietenul cu 70 de lovituri de cuţit

Dorel Abrudan, iubitul studentei ucigaşe, îşi striga în disperare prietena care îl măcelărea. Internată la Psihiatrie, Ioana Roman (22 de ani), autoarea sângeroasei crime de la Baia Mare, a acceptat să stea de vorbă cu reporterul „Adevărul de Seară“.

„Aş vrea să se afle adevărul. Nu încerc să mă disculp şi, sincer, nici nu pot să motivez ceea ce am făcut. Nu găsesc explicaţii şi mi se pare lipsit de logică", şi-a început Ioana Roman (22 de ani) confesiunea. În noaptea de marţi spre miercuri, ea şi-a ucis cu peste 70 de lovituri de cuţit iubitul, pe Dorel Abrudan (36 de ani), al cărui inel de logodnă îl poartă şi acum pe deget. Crima a avut loc în apartamentul mamei Ioanei, unde locuiau şi cei doi tineri.

Ceartă între iubiţi

Ioana povesteşte că, marţi seară, Dorel Abrudan ieşise la un bar cu nişte prieteni, iar ea s-a dus după el, să-l aducă acasă. Fiind ameţit de berea şi vinul consumate, el a insistat să mai rămână, chiar şi după închiderea barului. Într-un final, cei doi au plecat spre casă, unde a izbucnit cearta. „Dorel era supărat că am tras de el să vină acasă. S-a pus în pat, cu spatele la mine, iar eu m-am aşezat pe jos, lângă pat. Am încercat să pun mâna pe el, dar m-a împins. Nu era prima oară când făcea asta. De câte ori ne certam, reacţia lui era una de respingere, eram obişnuită cu asta", a povestit Ioana, alintată „Oana" de iubitul său.

Supărată că nu reuşea să-l împace, Ioana a luat o sticlă de votcă din barul din cameră. „Nu aveam voie să beau. Dar, cum de patru ani nu mai iau tratament pentru depresie şi epilepsie, nu am crezut că fac ceva rău. Voiam să beau şi eu, din răzbunare pentru comportamentul lui Dorel", mărturiseşte ea.

Mai departe, Ioana spune că îşi aminteşte destul de puţin. „Ştiu că m-am ridicat şi am mers spre bucătărie. Avem două cuţite mari de bucătărie. Cuţitul cu mâner roşu era cel pe care-l căutam, pentru că era cel ascuţit. Cu el în mână, m-am întors în cameră", povesteşte fata. Ea susţine că nu realizează nici acum ce impuls i-a declanşat atacul. Legat de acele momente, are doar amintiri auditive, nu şi vizuale. „Ştiu precis că eu îl loveam cu cuţitul, iar el îmi striga: «Oana, iubirea mea!»", a povestit tânăra plângând.

Scenă de groază

Ea spune că următoarea amintire o are din faţa oglinzii mari din baie. „Eram mânjită cu sânge pe faţă şi pe ­mâini. M-am speriat şi am fugit în cameră. Doru zăcea într-o baltă de sânge. Am sunat la Ambulanţă şi am coborât să o ghidez", mai povesteşte Ioana Roman.

Abia după ce medicul de pe Ambulanţă a stabilit decesul lui Abrudan, Ioana a trezit-o pe mama ei. Poliţia locală şi-a făcut apariţia când Ioana era încă sub duş, spălându-se de sânge. S-a îmbrăcat şi i-a urmat pe poliţişti la secţie.

Crimă tipică pentru un bolnav de epilepsie

Ioana Roman, în cabinetul psihiatrului Vasile Lenghel

Ioana Roman, în cabinetul psihiatrului Vasile Lenghel

Ioana Roman a fost diagnosticată cu epilepsie în 2005. „Este foarte greu de stabilit dacă avea sau nu discernământ în acele momente. E clar că a trăit o stare de întunecare a câmpului conştiinţei", susţine psihiatrul Vasile Lenghel, cel care se ocupă de întocmirea foii de observaţie a criminalei.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune că boala de care suferă Ioana şi-a pus amprenta pe modul în care aceasta şi-a ucis iubitul: „În cazul unui epileptic se poate manifesta aşa-zisa furie a motricităţii. Loveşte până când se calmează".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite