Consiliul Judeţean Cluj începe în primăvară asfaltarea a peste 700 de kilometri de drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj va începe în luna martie 2011 lucrările de asfaltare a aproape 720 de kilometri de drumuri judeţene. Valoarea lucrărilor, stabilită printr-un studiu de fezabilitate, este de aproape 130 de milioane de euro.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că lucrările vor dura doi ani şi va trebui ca firmele câştigătoare să ofere o garanţie a lucrărilor de şapte ani.

"Costul pe kilometru este de la 166.000 de euro până la 237.000 de euro, în funcţie de numărul de poduri, şanţuri, straturi de asfalt sau fundaţia necesară. Loturile au de la 75 de kilometri până la 128 de kilometri. Lucrările vor începe în martie 2011 şi vor dura doi ani, cu o garanţie de şapte ani", a spus Tişe.

Potrivit acestuia cei 717 kilometri vor fi împărţiţi pe şapte loturi. Valoarea unui lot este cuprinsă între 14,2 milioane de euro şi până la 21,2 milioane de euro. În perioada următoare vor începe procedurile de licitaţie pentru execuţie. Acestea se vor face prin credit furnizor, cu o perioadă de rambursare a banilor de zece ani.

"Am cerut o garanţie de şapte ani a lucrărilor, pentru că nu mai vreau să avem de-a face cu tot felul de cârpeli la drumurile judeţene. Firmele care nu pot asigura o garanţie de şapte ani nici să nu vină la licitaţie ", a mai spus alin Tişe.

Consiliul Judeţean administrează, prin Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), 1.229 de kilometri de drumuri judeţene.

Citeşte şi:

Proiect de reabilitare a peste 700 km de drumuri judeţene

Consiliul judeţean a realizat o hartă cu drumurile care vor fi reabilitate

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite