CLUJ: Proiect de reabilitare a peste 700 km de drumuri judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că până la sfârşitul acestei luni urmează să fie eliberat Studiul de Fezabilitate (SF) pentru modernizarea a 728,275 km de drumuri judeţene.

După finalizarea studiului, Consiliul Judeţean îl va studia timp de o săptămână, urmând ca ulterior să fie demarate procedurile de începere a licitaţiei. „Este primul proiect coerent care are în vederea reabilitarea şi modernizarea sistemului de drumuri judeţene.

Practic, în ultimii 20 de ani au fost reabilitaţi doar aproximativ 100 de kilometri de drumuri judeţene, acţiune care nu a beneficiat de un program coerent. Acum avem în vedere, pentru prima dată, reabilitarea a peste 700 de kilometri de drumuri judeţene prin accesarea acestui credit, la care se adaugă modernizări pe alţi aproximativ 200 de kilometri, efectuate prin accesare de fonduri europene sau fonduri proprii“, a arătat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În momentul de faţă, în domeniul public al Judeţului Cluj şi în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADP) Cluj se regăsesc 1.229 de km de drumuri judeţene. În ultimii 5 ani, pentru reabilitarea drumurilor judeţene s-au cheltuit fonduri publice în valoare de peste 73.000.000 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite