Consiliul judeţean va reabilita peste 700 de kilometri de drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului judeţean, Alin Tişe, a anunţat că a elaborat un program de reabilitare a drumurilor din judeţ. Acestea ar urma să fie reparate pe credit.

Cei 717 kilometri incluşi în program au fost împărţiţi în şapte sectoare, a câte 100 de kilometri fiecare. Pentru cele şapte sectoare vor fi întocmite tot atâtea studii de fezabilitate şi licitaţii pentru proiectare şi execuţie. „Nu vrem să mai facem reparaţii la fiecare şase luni. Lucrările vor fi temeinice, de la la infrastructură, cu şanţuri şi podeţe, nu plombări”, a declarat Alin Tişe. Lucrările vor avea o garanţie de şapte ani, iar reabilitarea va dura doi- trei ani. „În 40 de zile ar urma să fie gata studiile de fezabilitate. Va costa între 800.000 şi un milion de lei pe kilometru de drum”, a mai spus preşedintele Consiliului judeţean.

Firma care va câştiga execuţia lucrărilor va primi şi contractul pentru deszăpezirea tronsonului respectiv. „În aşa fel vor fi mai atenţi câtă sare pun şi cât de tare se distruge drumul”, a mai spus Tişe. Cât despre banii necesari unei astfel de investiţii, autorităţile judeţene intenţionează fie să ia un credit obişnuit, fie un credit furnizor. Adică banii să fie împrumutaţi de către câştigătorul licitaţiei, însă ratele vor plătite de Consiliul judeţean. „În acest fel evitam îndatorarea excesivă a Consiliului şi, în consecinţă, intrarea în incapacitatea de plată”, a declarat Tişe. În acest moment, Consiliul judeţean Cluj are un grad de îndatorare de 20%.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite