Cluj: Au început lucrările la linia de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au început să scoată şinele de tramvai
Muncitorii au început să scoată şinele de tramvai

Lucrările la linia de tramvai care traversează Cluj-Napoca au început azi şi vor dura doi ani. Oamenilor care obişnuiau să circule cu tramvaiul le-au fost puse la dispoziţie autobuze care respectă aceiaşi rută. Clujenii spun că, în ciuda zgomotului şi a îngreunării traficului, sunt mulţumiţi că se modernizează liniile de tramvai.

Azi, de dimineaţă, au fost demarcate lucrările de modernizare la primul tronson al liniei de tramvai ce traversează Clujul. Este vorba de cel care leagă strada Bucium de Podul Calvaria. Lucrările ar trebui să fie gata în octombrie anul acesta. La debutul lucrărilor a fost prezent şi primarul oraşului Sorin Apostu, care i-a rugat pe clujeni să nu parcheze în zona în care se lucrează. „Tramvaiul va fi unul modern, nu va face atâta zgomot şi îi va duce pe oameni la destinaţie într-un timp mult mai scurt. Se va lucra inclusiv noaptea pentru ca lucrările să fie în termen. Din banii de pe şine modernizăm primul tramvai", spune Apostu.

Circulația va fi îngreunată de lucrările la linia de tramvai.

FOTOGALERIE: VEZI AICI PRIMELE LUCRĂRI LA LINIA DE TRAMVAI

Muncitorii au scos azi şinele de tramvai şi cauciucurile uzate, iar după ce vor termina, săptămânile viitoare, se vor monta suporţii pentru linii.

Primarul Clujului a circulat azi cu autobuzul din Bucium şi până la Podul Calvaria

Călătorilor le-a fost pus la dispoziţie un autobuz care va substitui, pe toată durata lucrărilor, tramvaiul cu care ei circulau. Primarul a ţinut să verifice cum se va circula, de aceea a mers cu autobuzul din strada Bucium până la Podul Calvaria, iar de acolo a luat tramvaiul până pe Piaţa Mihai Viteazul.

Află cum modifică lucrările la linia de tramvai circulaţia în Mănăştur

Clujul, în faţa celui mai mare proiect de infrastructură

Clujenii văd cu ochi buni aceste lucrări, deşi ele vor îngreuna traficul. „Stau chiar în blocul de lângă staţia de tramvai. Mă bucur că, într-un final, se modernizează linia de tramvai. Am fost şi în Germania, Franţa şi Spania. Am circulat cu tramvaiul din nordul până în sidul Barcelonei. E nevoie de un tramvai modern, unul care să nu facă atâta zgomot decât cel de acum şi care să nu meargă atât de încet", susţine clujenaul  Ştefan Panţel, în vârstă de 60 de ani.


Click pe imagine pentru o infografie cu modul în care se vor desfăşura lucrările

În total vor fi reabilitate şinele pe o lungime de 25,8 km, atât cât măsoară distanţa dintre capătul Mănăşturului până la capătul Bulevardului Muncii
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite