Clanul Neguş din Oradea, în „dosarul referedumul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva interlopi din clanul Neguş i-au snopit în bătaie pe doi orădeni în mall-ul Lotus din Oradea
Câţiva interlopi din clanul Neguş i-au snopit în bătaie pe doi orădeni în mall-ul Lotus din Oradea

Din dosarul DNA Cluj referitor la fraudarea referendumului rezultă că în operaţiunea infracţională ar fi fost implicată şi o grupare de interlopi din Oradea, aşa-zisul clan Neguş. Nu puţine au fost scandalurile unde membrii acestui clan au fost implicaţi.

Legătura dintre clanul Neguş şi ancheta DNA este făcută de Bogdan Cristian Măgurean. În comunicatul DNA se arată că Măgurean este reprezentantul unei societăți comerciale de pază și protecție, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni: cumpărare de influență, complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Citeşte şi
DNA Cluj: Atanasiu şi Samson au plătit interlopi să mobilizeze alegătorii cu nivel scăzut de educaţie să se deplaseze la vot VIDEO Teodor

Atanasiu la ieşirea de la DNA Cluj: Am calitatea de învinuit după ce am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu


Dosar penal la Tribunal

Dosarul în care au fost adunate cele mai violente răfuieli armate în care au fost implicaţi membrii clanului Neguş, toate consumate acum patru ani, a fost înaintat Tribunalului Oradea în luna decembrie a anului trecut. „Oradea a avut în ultimii ani mai multe grupări interlope, cunoscute ca şi "clanuri", formate din membri ai familiilor acestora, prieteni şi apropiaţi. O astfel de grupare este "clanul Neguş", condus de Alexandru Markovics, zis "regele" Sanyi Neguş, aflat acum într-un penitenciar din Italia, unde a fost încarcerat pentru omor... Aşa îşi începe procurorul criminalist Alin Leucea rechizitoriul înaintat, conform săptămânalului Bihoreanul. Dosarul a cuprins  încăierarea din benzinăria Lukoil Nufărul, bătaia din Lotus Center, dar şi bătaia din ABC-ul RaluOana din Decebal.

Bătaia de mall
Unul dintre cele mai cunoscute conflicte în care a fost implicat clanul a fost cel care a avut loc pe 7 aprilie 2008 sub cupola mall-ului Lotus Center, unde oamenii lui Neguş, Alexandru Balogh, zis Kali, Gheorghe Varga, alias Gyuri, Alexandru Bundea şi Bogdan Măgurean, zis Kamaz, cel din urmă un luptător K1, l-au atacat pe Mihai Carmen Pandel şi pe prietenul său, Viorel Budău, a relatat Bihoreanul. Cei doi avuseseră o dispută verbală cu Sanyi Neguş însă nu se aşteptau să fie atacaţi în public, motiv pentru care nici nu aveau arme asupra lor. Năuciţi de loviturile aplicate cu pumnii, picioarele şi scaunele, cei doi au reuşit să scape după ce s-au refugiat într-un magazin. Pe 4 iulie, Tribunalul a emis o sentinţă de fond într-un dosar în care membrii clanului Neguş erau acuzaţi de tentativă de omor şi vătămări corporale grave. În acest dosar, mai mulţi membri ai clanului au primit amenzi penale, iar faţă de Kamaz instanţa a dispus disjungerea cauzei pe latura civilă. Potrivit deciziei instanţei, nu există o sentinţă în cazul lui Bogdan Măgurean.

VIDEO Fiul vitreg al ministrului Apărării, Dumitru Samson, a ieşit de la DNA Cluj după 8 ore de audieri

Liderii PNL Cluj neagă că îl cunosc pe interlopul Măgurean

Nicoară susţine că Dumitru Samson a fost trimis de la Bucureşti să supravegheze referendumul de la Cluj


Şantaj, cămătărie, proxenetism
Acuzaţiile de tentativă de omor, vătămare corporală, port ilegal de arme albe şi tulburarea ordinii publice sunt doar o parte din cele aduse clanului Neguş de-a lungul timpului. Numeroase dosare au stat pe birourile procurorilor privind scandalurile în care membrii clanului au fost implicaţi. “Rechizitoriul s-a născut greu, deoarece protagoniştii au încercat să zădărnicească ancheta. Au influenţat martorii, unele victime şi-au retras plângerile”, declara anul trecut pentru săptămânalul Bihoreanul,prim-procurorul Viorel Gavra.
Clanul, care se ocupa de şantaje, cămătărie, proxenetism şi taxe de protecţie, a intrat în mai multe rânduri în conflict cu alte grupări din oraş, scandalurile fiind generate de multe ori de orgolii care, evident, impuneau riposte ferme şi imediate, concretizate în corecţii fizice aplicate duşmanilor.Activitatea clanului a scăzut în intenstitate după ce liderul acesteia Sany Neguş a fost arestat în Italia pentru omor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite