Cinci ani de închisoare pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bica rămâne în arest
Radu Bica rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a fost condamnat de magistraţii clujeni la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia poate fi atacată cu apel.

La Tribunalul Cluj a avut loc, joia trecută, ultimul termen al procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica este judecat pentru luare de mită.Magistraţii clujeni au comunicat astăzi verdictul: 5 ani de puşcărie cu executare pentru Radu Bica şi un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru denunţătoarea Aspazia Droniuc. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel.

Mită de 25.000 de euro

În 25 noiembrie 2011, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie. Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită. Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

CITEŞE ŞITraseul mitei din lada canapelei lui Bica

Procurorii au cerut pedeapsa cu închisoare

La ultimul termen de la Tribunalul Cluj, din 1 martie, procurorii DNA Cluj au solicitat instanţei ca fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica să fie condamnat la închisoare cu executare, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc - cu suspendare, în timp ce apărătorii lui Bica au cerut schimbarea încadrării juridice. Radu Bica este arestat preventiv din 2 noiembrie 2011.

CITEŞTE ŞI Mită în rate. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, arestat pentru 29 de zile

CITEŞTE ŞIProcurorii cer închisoare cu executare pentru Bica şi condamnare cu suspendare pentru Droniuc

CITEŞE ŞI Vicele şpăgar îşi făcea cumpărăturile în magazine de lux din Austria

Aspazia Droniuc i-a dat lui Bica 10.000 de euro pentru concediu

Potrivit procurorilor, Radu Bica a acceptat „colaborarea" cu femeia de afaceri Aspazia Droniuc la 26 octombrie 2011, chiar în biroul său de la Consiliul Judeţean. Femeia se afla în atenţia DNA din 2009, fiind implicată în alte fapte de corupţie. Potrivit procurorilor, la 26 octombrie, Radu Bica ar fi căzut de acord, în urma discuţiilor purtate la sediul Consiliului Judeţean Cluj cu Aspazia Droniuc, asupra sumei de 25.000 de euro, în schimbul unor informaţii esenţiale cu privire la licitaţia de atribuire a contractului pentru mentenanţa Stadionului „Cluj Arena", în 2012. Licitaţia urma să aibă loc în luna decembrie.  Aspazia Droniuc, patronul firmei Frarom Import-Export SRL, i-a dat, la 26 octombrie, asigurări vicepreşedintelui CJ Cluj că va aduce banii în cel mai scurt timp posibil, dar Bica avea nevoie de bani pentru a pleca într-o excursie în Austria. Pentru a-i da banii vicelui CJ Cluj înainte de a pleca în excursie, Droniuc a vorbit cu avocatul Bogdan-Marius Aldea, din Baroul Bucureşti, pe care l-a informat că trebuie să dea banii mai repede, iar acesta s-a oferit să-i pună la dispoziţie 10.000 de euro.  În după-amiaza zilei de 26 octombrie, Droniuc l-a contactat pe Bica, pentru a-l informa că „mâine la ora 12.00 vin să aduc... asigurarea", iar acesta la rândul său i-a confirmat că o aşteaptă, apreciind că „a fost operativă". Aspazia Droniuc i-a înmânat banii lui Bica în seara zilei de 31 octombrie, în autoturismul acesteia.

CITEŞE ŞIAspazia Droniuc l-a mituit pe Radu Bica cu 10.000 de “pachețele de dragoste”

CITEŞE ŞIAspazia Droniuc a fost trimisă în judecată!

Cine este Radu Bica

Radu Bica (49 de ani) a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj din 2008. Din 2004, este vicepreşedintele PDL Turda şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene PDL Cluj. Potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Bica, la începutul mandatului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, acesta avea şapte terenuri, o casă în Turda, un apartament în Cluj-Napoca şi un autoturism obţinut în 2006 în urma unei tombole.Vicepreşedintele CJ Cluj are trei credite la bancă, în valoare de peste 74.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite