Bernadette şi căţeluşa dansatoare Vanda de la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ultima ediţie a emisiunii „Românii au talent“, la care s-au uitat un număr record de cinci milioane de telespectori, s-au calificat de la Cluj o tânără de 20 de ani şi câinele său dansator. Originară din Miercurea Ciuc, Szép Bernadette studiază medicina veterinară la Cluj, unde visează să-şi deschidă şi un cabinet, după absolvire.

Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre au zâmbit încă dinainte ca Szép Bernadette şi golden retrieverul ei, Vanda, să-şi înceapă numărul, la preselecţia desfăşurată pe scena Teatrului Naţional din Cluj. La final, exigentul Mihai Petre s-a dus în culise pentru a strânge laba fermecătoarei căţeluşe dansatoare. Căţeluşa a fost „pe ritm“.

Pechinezii şi dalmaţianul - nepotriviţi

Bernadette (20 de ani) e obsedată de câini de când se ştie. Pe la 7-8 ani le-a spus părinţilor că vrea şi ea unul, şi pentru că nu a primit răspunsul pe care-l aştepta, a apelat la o strategie: ”Cam la fiecare trei luni mergeam acasă cu un câine de pe stradă. <<- Pot să-l păstrez?>> întrebam“.

Răspunsul era de fiecare dată „nu“, dar insistenţa fetei a dat în cele din urmă roade: înainte să se nască fratele ei au adus de la un prieten nu unul, ci doi pechinezi.

„Eu vroiam unul, mama altul. După câteva săptămâni n-am rămas cu niciunul, pentru că fiind gravidă, mama n-a mai suportat mirosul de câine”, spune Bernadette.



Câţiva ani mai târziu, în 2000, familia Szép a mai avut o tentativă de a ţine un câine, un dalmaţian pe care tatăl Bernadettei l-a luat în gară, de la nişte oameni ce trebuiau să urce în tren dar nu aveau voie cu câinele. Deşi Bernedette era îndrăgostită de rasă – în cinematografe apăruse de puţin timp 101 Dalmaţiei, iar ea avea de la jucării de pluş până la pantofi cu dalmaţieni – nu li s-a arătat nici de această dată.

„Deşi aveam doar 9 ani, o scoteam la plimbare de fiecare dată când veneam de la şcoală. Dar mă trăgea cu forta, făcea în casă, era activă, lătra mult”, povesteşte micuţa dresoare.

image

CITEŞTE ŞI

Cine sunt clujenii din „Veveriţele Vesele“ ce se bat pentru premiul de la „Românii au talent“?

Dracula din Turda, poreclit „Bolundu“, a făcut senzaţie la „Românii au talent“

Pe „câinele ei“ avea să-l cunoască şapte ani mai târziu, prin intermediul unui anunţ din ziar. Bernadette nu va uita niciodată ziua de 18 august 2007, când Vanda – un golden retriever de patru săptămâni – a ajuns acasă: „Era mică, era a mea, aveam déjà destul de multă experienţă şi cunoştinţe ca să pot să fac un câine foarte bun din ea”.

Citiţi în „Adevărul“ de vineri cum a ajuns Vanda atât de talentată şi cum ar cheltui Bernadette 120.000 de euro, dacă ar câştiga la „Românii au talent“.


Tarja Veronica Fizeşan



La ultima ediţie a concursului „Românii au talent“ s-a calificat şi o solistă de la Opera Naţională din Cluj Napoca, Veronica Fizeşan (43 de ani), care a interpretat o melodie din repertoriul solistei Tarja Turunen, de la trupa de metal simfonic Nightwish.

Deşi juriul nu a avut ce să-I reproşeze, au fost şi voci care-au comentat faptul că a fost selectată într-un concurs de amatori deşi ea este o profesionistă.

„Muzica de operă se adresează unui public destul de restrâns. <<Romanii au talent>> mi s-a părut o oportunitate de a prezenta această muzică unei ţări întregi“, s-a justificat Fizeşan.

Veronica a debutat pe scenă în anul IV de facultate cu rolul Floria Tosca din opera Tosca, de Giacomo Puccini, dar înainte de a fi admisă la Academia de Muzică din Cluj a cântat rock la Casa de Cultură din Baia Mare, oraşul în care a copilărit.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite