Cine sunt clujenii din „Veveriţele Vesele“ ce se bat pentru premiul de la „Românii au talent“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consuela, Grisina şi Congresina au fermecat juriul de la „Românii au talent" şi s-au calificat pentru etapa următoare a show-ului care a spart toate recordurile de audienţă. Cele trei sunt, de fapt, cei trei - Lucian, Laur şi Petru, care fac travesti de nouă ani. Înainte de „Românii au talent" au mai apărut în faţa camerelor la „Mondenii", emisiune cu care au colaborat timp două sezoane.

Când nu sunt pe scenă, cei trei fac lucruri aproape plictisitor de obişnuite: Lucian Dunăreanu (33 de ani) lucrează la două organizaţii neguvernamentale şi în urmă cu o lună şi-a deschis un bar în Grigorescu; Petru Koruzsan (28 de ani) a lucrat până de curând la un salon de design vestimentar, dar acum este şomer, iar Laurenţiu Corcodel (20 de ani) şi-a deschis şi el recent o afacere - un magazin second-hand în Floreşti.

Cum au ajuns pe scenă
Numele lui Lucian Dunăreanu, alias Consuela,  e strâns legat de „Serile Filmului Gay“, primul şi singurul festival international de film cu tematică LGBT (Lesbiens, Gay, Bisexual, Transgender) din România, pe care-l organizează la Cluj în fiecare octombrie, din 2004 încoace. Născut la Ploieşti, Dunărean s-a stabilit la Cluj la începutul anilor 2000, înfiinţând, doi ani mai târziu, o trupă de drag queen (travesti de scenă). Şi Laurenţiu Corcodel (20 de ani), alias Grisina, s-a născut la Ploieşti şi s-a stabilit ulterior la Cluj-Napoca. El a fost cooptat în Veveriţele Vesele în 2008, şi, chiar dacă nu are studii de actorie (înainte de Veveriţe a făcut show-uri de travesti într-un club exclusivist din Cluj), se simte pe scenă ca peştele-n apă. Petru, alias Congresina, este singurul clujean get-beget din trupă, fiind născut în comuna Baciu, lângă Cluj-Napoca. L-a cunoscut pe Dunăreanu chiar prin 2002, când acesta plănuia să înfiinţeze trupa de drag queen şi s-a gândit că i-ar plăcea şi lui să facă aşa ceva. Prima dată când s-a travestit a îmbrăcat o rochie de împrumut, dar şi-a păstrat pantofii bărbăteşti în picioare – poartă mărimea 45 şi nici acum nu găseşte uşor pantofi de damă pe măsura lui.

Probleme cu orientarea
Nu mai este un secret pentru nimeni că cei trei sunt homosexuali (sau au fost - Petru are de şapte luni o prietenă cu care vrea să se căsătorească). Dar nu a fost întotdeauna aşa – Laurenţiu s-a bucurat de la bun început pe înţelegerea şi suportul familiei (sora lui chiar îi împrumută haine şi pantofi pentru spectacole), dar Lucian şi Petru au fost nevoiţi să-şi ascundă orientarea sexuală faţă de apropiaţi. Acum e în ordine, dar când familiile lor au aflat, amândoi au fost alungaţi de acasă. După ce n-a mai vorbit cu ai lui timp de 11 ani, Lucian a primit anul trecut un telefon de la tatăl lui, care i-a spus că e bolnav şi pe moarte. Între timp tatăl lui a murit, dar restul familiei – mama şi fratele lui Gabi, care este plecat în Italia - pare să se fi împăcat cu ceea ce este şi cu ceea ce face Lucian. Dunăreanu speră că recentul success de la „Românii au talent“ îi va face pe români să înţeleagă, odată pentru totodeauna, că travesti nu înseamnă transsexual: „Travesti-ul ţine de scenă şi este un act artistic, a fi gay ţine de orientarea sexuală iar a te simţi transsexual (femeie în corp de bărbat sau invers) ţine de identitatea sexuală“.

CIFRĂ: 4 milioane
Numărul celor care au urmărit, vineri, prima ediţie a concursului "Românii au talent", plasând producţia în topul celor mai urmărite emisiuni de divertisment din 2004 încoace.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite